In acest an scolar, peste 15.000 de elevi cu vârste între 5 si 18 ani si 700 de profesori din toata tara vor forma echipa nationala care va continua campania de încurajare a colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Dascali din Bucuresti si din toate judetele si-au înscris unitatile de învatâmânt si elevii în cea de-a IV-a editie a programului national de educatie de mediu „Patrula de Reciclare”.

Astfel, agentii Patrulelor de Reciclare vor incerca sa sensibilizeze opinia publica in vederea reducerii poluarii mediului înconjurator, debarasându-se responsabil de deseurile electrice. „Avem deja dovezi ale impactului pe care programul îl are în comunitatile din toata tara. Multi dintre profesorii coordonatori de la editia precedenta au revenit în program, iar cei care s-au înscris pentru prima oara îi cunosc deja reputatia.

În plus, Suporterii se intereseaza deja ce unitati de învatamânt din zona lor s-au înscris cu Patrule de Reciclare si cum pot sa le sustina”, a declarat Alexandra Arnautu, coordonatorul programului. De altfel, lista tuturor Patrulelor din intreaga tara este deja postata pe site-ul programului. Sub sloganul „Cucurigu, desteptarea, ne salvam cu reciclarea !”, Patrulele locale vor incerca, pâna la 30 august 2015, sa atinga obiectivul pentru a deveni câstigatori nationali, convingând concetatenii sa colecteze si sa trimita la reciclare o cantitate de minimum 50gDEEE/locuitor al judet. Copiii îsi vor putea atinge acest tel numai cu sprijinul „Suporterilor” Patrulei – firme, institutii si oameni care vor preda deseuri electrice în contul Patrulelor locale.

La una dintre editiile trecute, sutele de participanti au colectat mii de kg. de deseuri electrice. S-au evidentiat, in special, elevi de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacau, Scoala Gimnaziala „Stefan Luchian” Moinesti – Gradinita cu Program Prelungit „Ion Creanga”, precum si de la Colegiul Tehnic „Ion Borcea” din Buhusi. De la lansarea, în 2011, a programului Patrula de Reciclare, au participat peste 60.000 de elevi si peste 1.500 de cadre didactice, reprezentând tot atâtea unitati de învatamânt (gradinite, scoli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 600.000 kg de DEEE în România.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ