“Vedeta Ocolului Silvic Comănești este un pin de 40 de ani care a crescut și reușit să sfarme o stâncă de câteva tone, așa cum se vede în imaginile surprinse de silvicultorul Cătălin Petroiu”, se arata într-o postare a Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.

“Chiar dacă este ieșit din comun și pare o ”ciudățenie”, pinul acesta demonstrează că unii arbori reușesc să se dezvolte în unele dintre cele mai dificile situații.

Pinul ”sfarmă-piatră”, din specia Pinus sylvestris, este în inima unei păduri administrată de Romsilva, la o limită parcelară, la peste o oră de mers, în apropiere de comuna băcăuană Asău.

Pinul este unul dintre cele mai răspândite conifere din Europa, fiind regăsit din Marea Britanie până în Rusia. Poate atinge înălțimi de până la 40 de metri, iar diametrul poate depăși 1,4 metri. Frunzele sunt aciforme, grupate câte două iar conurile, de formă cenușie pot atinge lungimea de 8 centimetri.

Ocolul Silvic Comănești, structură a Direcției Silvice Bacău, are o suprafață de 24.567 de hectare. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Bacău, peste 147 de mii de hectare de păduri de stat.”

Pin crescut într-o stâncă într-o pădure administrată de Romsilva la Ocolul Silvic Comănești

Credit foto și video: Petroiu Catalin

*****

Apine tree grew into a rock in a forest at Comănești Forest District in #Bacău county, #Romania

#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Silvicultură #păduri #pădure #forestry #forests #nature #natură #Comănești

Posted by Regia Nationala a Padurilor – Romsilva on Tuesday, May 29, 2018

Credit foto și video: Petroiu Catalin

Anunțuri publicitare

Alte articole