Controale mixte la firmele din județ

• Inspectorii sanitari veterinari și comisarii Protecției Consumatorilor bat, împreună, la ușile comercianților

Din acest an, agenții economici vor fi controlați de echipe mixte de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Comisaritul Județean pentru Protecția Consumatorilor. Se dorește, astfel, înlăturarea cazurilor în care operatorii economici erau controlaţi de două entităţi pe aceeaşi speţă.

Măsura se va aplica în urma semnării unui protocol între cele două instituții, document care va intra în vigoare în perioada imediat următoare. Protocolul urmărește asigurarea funcţionării adecvate a sistemului de control oficial în domeniul alimentelor, urmând a fi aplicat pe o perioadă nelimitată.

De reținut că, începând cu această săptămână, cele două instituții de control (cărora li se vor alătura și angajații altor ministere) vor începe o serie de acțiuni concertate la agenții economici, ca urmare a numeroaselor reclamații venite din partea populației.

Oamenii s-au plâns (dar și firmele concurente) că unii comercianți, inclusiv pe perioada stării de urgență, au eludat ordonanţele militare, încercând să facă profituri cu orice preț. Inițial, în aceste cazuri, a fost luată măsura sancționării cu avertisment, doar la încălcarea repetată a normelor și cu vădită rea-credință inspectorii sanitar-veterinari sau comisarii Protecției Consumatorilor aplicând amenzi.


PUBLICITATE