23 februarie 2024
ActualitateConsiliul Local da cep butoiului cu bani publici

Consiliul Local da cep butoiului cu bani publici

– in sedinta CL de astazi se propun suplimentari de fonduri la diverse investitii, o majorare de capital la Thermoenergy, plata unor datorii ale fostului CET sau aprobarea contului de executie bugetara al munipalitatii pe trimestrul II din 2015

Consiliul Local Bacau se reuneste astazi in sedinta ordinara aferenta lunii iulie, pentru a dezbate cele 17 puncte ce figureaza pe ordinea de zi. Printre acestea se numara consfintirea prin hotarâre a demisiei celor doi consilieri de la PSD, Svetlana Zaharia si George Bogatu. Practic, ei au fost „demisi” din legislativul local, dupa cum spun gurile hâtre ale politichiei locale, iar acest lucru s-a intâmplat la ordinul liderului Cosmin Necula. Aceasta a fost de fapt reactia blocarii in Consiliu a unui proiect de hotarâre PSD care ar fi permis si medicilor din Spitalul Judetean sa locuiasca in blocul destinat medicilor din viitorul spital municipal.

Pe ordinea de zi se mai afla proiectul de hotarâre privind aprobarea contului de executie bugetara pe trimestrul II din 2015, al municipiului Bacau. De mentionat ca pâna la data de 30 iunie 2015 (trimestrul I), veniturile totale ale municipalitatii au fost de 281,6 milioane de lei, iar cheltuielile totale au fost de 308,4 milioane lei. Proiectul prevede un excedent bugetar la finalul anului, asa cum s-a intâmplat si in anul 2014, la finalul caruia au ramas in vistierie 26,7 milioane lei, bani destinati programului de investitii din 2015.Un alt proiect de hotarâre, care ar putea isca discutii, este suplimentarea bugetului de investitii. Intr-una din sedintele trecute, o astfel de suplimentare a fost ceruta pentru efectuarea unor racorduri la instalatiile de pe strada Stefan cel Mare, insa unii consilieri locali au facut scandal, iar proiectul a fost retras. De aceasta data, cu o fundamentare probabil mai solida, suplimentarile de buget la diferite investitii si cheltuieli sociale sunt repuse pe tapet.

Si tot despre bani publici este vorba si la Thermoenergy (noul CET), pentru care consilierii ar trebui sa aprobe o majorare de capital social din bugetul local cu suma de 1,5 milioane lei. De asemenea, bugetul local va prelua povara facturilor de gaz neachitate de fostul CET, in valoare de 9,12 milioane lei.

Sedinta Consiliului Local va avea loc astazi, 29 iulie, de la ora 12, la Centrul de Afaceri si Expozitii.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri