Consiliul Local Bacau s-a intrunit vineri la Centrul de Afaceri de Expozitii doar ca sa aiba de unde sa se intoarca in oras. Pentru ca altceva nu s-a intâmplat, asa cum nu s-a intâmplat nici la precedentele doua sedinte extraordinare destinate aprobarii proiectului prin care se acorda fonduri nerambursabile unor organizatii din oras, in baza Legii 350.

Daca precedentele doua sedinte au esuat din cauza lipsei unor avize de legalitate, de aceasta data, secretarul municipiului, Ovidiu Popovici, a fost cel care a anuntat ca nu va contrasemna de legalitate proiectul de hotarâre, in cazul in care ar fi trecut de votul celor 12 consilieri presenti.

„Am primit acest proiect cu doar 12 ore inainte de prima sedinta extraordinara. In plus, am remarcat reticenta unor consilieri locali, fosti in Executivul Primariei, de a vota proiectul si m-am intrebat de ce se intâmpla asta. Asa ca am studiat atent toate documentele si am constata ca au fost anexate la proiect doar propuneri de acordare a sumelor, dar nu erau precizate si sumele.

PUBLICITATE

Apoi, am constat diferente intre sumele cerute si cele acordate, de unde au rezultat probleme in cofinantarea proiectelor, care trebuie asigurata de beneficiar. Aceste lucruri nu sunt acoperite cu documente ferme. Toate aceste lucruri le-am aflat ieri si de aceea nu voi contrasemna”, a spus secretarul Popovici.

Consilerul PNL Izabela Adam a facut senzatie, venind la secinta cu copilul nou-nascut
Consilerul PNL Izabela Adam a facut senzatie, venind la secinta cu copilul nou-nascut

Solutia ar fi ca toate comisiile Primariei care s-au ocupat de proiecte sa ia legatura urgent cu beneficiarii sumelor si se le ceara dovezi ferme pentru cofinantarea proiectelor, pe care trebuie sa o asigure in proportie de 10%.

Adica, o procedura care va dura intre 5-10 zile.

„Ne-am batut joc de asteptarile atâtor oameni care si-au pus speranta ca isi pot desfasura activitatea din acesti bani. Ne intâlnim a treia oara in sedinta, si tot degeaba”, a spus consilierul Gheorghe Huluta.

Au existat si opinii, precum cea a consilierului Iulian Stoican, ca proiectul sa fie lasat spre votare viitorului consiliu local, care ar urma sa isi intre in pâine in zilele urmatoare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ