* 18 angajati ai Primariei sunt anchetati de DNA

Majoritatea consilierilor locali au decis, la sedinta extraordinara de vineri, 11 septembrie, sa ingroape inca 170.000 de lei din bugetul local in fundatia viitoarei Sali Polivalente din Bacau, care oricum zace in paragina de ani de zile.

Subiectul a fost unul dintre punctele de dezbatere de la rectificarea bugetara si a iscat discutii aprinse. Opozantii ideii acestei noi alocari de fonduri pentru un proiect iluzoriu au fost consilierii locali Cristi Manloache, Stefan Daniel Dragos si colegii lor din grupul UNPR, in timp ce liberalii au votat in unanimitate proiectul de hotarâre privind rectificarea bugetului local.

Conform proiectului de hotarâre, cei 170.000 de lei ar fi necesari pentru actualizarea unei expertize tehnice solicitata de Compania Nationala de Investitii, structura care a dat “teapa” orasului si nu a mai alocat sumele pentru ridicarea salii, adica cea mai mare parte a investitiei.

“Sala Polivalenta este un esec, de ce sa mai dam bani? Este un proiect compromis!”, a spus consilierul Cristi Manolache.

“Risipim banii pe tot felul de lucruri putin importante pentru oras, in timp ce, de exemplu, orasul duce mare criza de crese, iar in acest moment exista 236 de copii care nu si-au mai gasit loc in crese. In familiile acestora sunt adevarate drame. Domnule viceprimar Ababei, in numele acestor copii, va cer public demisia, fiindca ati spus ca problema se va rezolva si nu s-a intâmplat nimic”, a spus si consilierul Stefan Daniel Dragos. Viceprimarul Ababei a raspuns ca problema este in atentia autoritatilor locale.

“In curând se va deschide cresa Letea, cu 64 de locuri, adica patru grupe. Inca mai cautam personal pentru deservirea acestei crese. Criza de locuri este si pentru ca evolutia demografica este oscilanta, mai greu de prevazut. Cresele s-au inchis când nu erau atâtia copii care sa le ocupe. Acum, situatia este alta”, a spus viceprimarul Radu Ababei.

Un alt subiect intors pe toate fetele a fost cel al posibilei cresteri salariale pentru angajatii primariei, cu pâna la 12%, insa pentru care, deocamdata, nu exista bani. Secretarul Municipiului Bacau, Ovidiu Popovici, a explicat in termeni juridici posibilitatea de a majora salariile, si a mentionat ca nu se poate face nici un pas pe lânga lege.

“Sunt 18 persoane din Primarie anchetate de DNA. Nu ne putem asuma nici cel mai risc in privinta unei decizii pripite. De câteva zile studiem posibilitatea de a creste salariile, dar nu avem plafonul salarial asigurat”, a precizat secretarul. De asemenea, s-a aprobat noua reprezentare in consiliile de administratie de la unitatile de invatamânt, din partea Consiliului Local si a primarului. La acest punct, consilierul Cristi Manolache a acuzat ca primarul isi impune oamenii din jurul sau.

“De ce sa schimbam vechea reprezentare, mai ales ca lucrurile au decurs binisor? Iata ca, acum, primarul isi impune propriii oameni, pe care unii ii numesc «soferii primarului». Sa mentinem vechea reprezentare”, a cerut Manolache. Propunerea sa a fost respinsa la vot, astfel ca noi persoane se regasesc in consiliile de administratie din unitatile de invatamânt. Mai putin, din partea Primariei, administratorul public Leonard Padureanu sau directorul economic al Primariei, Clementina Vinerica, adica tocmai persoanele care sunt martori in dosarele primarului si pe care primarul nu are voie sa le contacteze.

Sedinta de vineri a confirmat ca si tabara liberala, altadata stânca neclintita in fata oricarei opozitii, acum este fisurata de apartenenta la taberele pro sau anti-primar. La sedinta mentionata s-a remarcat consilierul Neculai Nechita, care a acuzat ca este discriminat in privinta lucrarilor publice care i-ar ocoli locuinta cu buna stiinta sau prin voturile pe care le-a acordat diferitelor proiecte.

O revenire asupra deciziilor luate in sedinta de vineri, in “Desteptarea” de luni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Noi cetatenii Bacaului asistam la aceste momente de circ ieftin, oferite de Primaria si Consiliul local Bacau, in loc sa fie armonie si buna intelegere intrei ei si sa lucreze in beneficiul nostru.
    Dar asa ne trebuie ca am avut incredere in Stavarache si echipa sa.
    De-acu or sa mai vada voturile noastre cand si-or vedea ceafa fara oglinda

LĂSAȚI UN MESAJ