Fapt aproape singular, in sedinta de luni a Consiliului Local Bacau, la punctul de pe ordinea de zi: Neexercitarea dreptului de preemtiune la achizitionarea “Casei Vasile Alecsandri”, toti consilierii, dupa expunerea de motive si supunerea la vot, s-au abtinut. Carevasazica: nici pentru, dar nici contra.

Dar, cum? ne-am intrebat. Cum se poate traduce acest vot? Juristii spun ca, astfel, proiectul nu a fost aprobat. Sa recapitulam: ce n-a fost aprobata? “Neexercitarea”? In aceste conditii, logic, CL s-a declarat, prin acest vot, cu exercitarea acelui drept, deoarece, daca s-ar fi supus la vot “exercitarea”, votul ar fi fost de “neexercitare”.

S-a inteles? Nici eu. Profesorul Ioan Danila, presedinte executiv al Fundatiei “Vasile Alecsandri” este, in continuare, optimist: “Si Consiliul Judetean, acum si Consiliul Local au votat cum au votat, având ca argument existenta pe rolul Curtii de Apel Bucuresti a unui proces care are ca obiect declasarea acestui imobil din categoria monumentelor istorice, intentat de reprezentantul proprietarului. Eu cred ca instanta nu va da câstig de cauza initiatorului si, in aceste conditii, nu-i totul pierdut. Si chiar daca va aproba, si atunci imobilul, dupa negocieri, poate fi achizitionat de Primarie”.

PUBLICITATE

Ceea ce nu stie prof. Danila, si nici nu a vazut, sunt zâmbetele cu subinteles ale consilierilor, dupa vot. Eu zic, dom’ profesor, ca ardem orzul degeaba. Astia sunt intelesi, dupa vorba aia: frica (de DNA) pazeste bostanaria, aceea care se sprijina pe gât. De abtinut s-au abtinut, ma gândesc, pentru a nu fi acuzati ca nu sunt patrioti, ca s-ar opune fatis pastrarii si valorificarii averii noastre culturale si arhitectonice. Ce ziceti de asta?


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Tot respectul pentru domnul profesor I.Danila care nu renunta asa usor la un obiectiv cultural atat de important pentru noi, bacauanii.Pacat ca nu e sprijinit de cei care au puterea sa o faca. De ce le e frica, de umbrele trecutului fiecaruia dintre ei? Pe langa casa lui G.Bacovia am putea vizita -o si pe cea a a lui Alecsandri…am fost alaturi de domnul profesor la singura ei sfintire …dar de atunci s- a asternut tacerea si praful uitarii.

  2. aici e vorba de banii … s-au abtinut sa nu-i ia DNA-ul asta este. Cladirea va trece in patrimoniul statullui si ii va plati proprietarului cat va face asa degradata. Daca tinea asa mult la ea o consolida. Bun asa ca nu da banii primaria pe ea ca e fix p…. Da Vasile Alecsandri dar nu face banii. Vedeti cum arata.

LĂSAȚI UN MESAJ