2 martie 2024
ActualitateConferința SuperTeach Bacău: Un pas spre educația viitorului

Conferința SuperTeach Bacău: Un pas spre educația viitorului

Într-o zi de sâmbătă plină de entuziasm și dedicare, peste 300 de profesori din regiunile Bacău, Suceava, Vaslui, Focșani, Galați și Iași s-au adunat alături de elevi, reprezentanți ai mediului de business și autorități pentru a participa la prima ediție a Conferinței SuperTeach Bacău. Această conferință a marcat, totodată, cea de-a 60-a ediție a seriei de evenimente SuperTeach, dedicată explorării și promovării unor metode inovatoare în domeniul educației.

Titlul ales pentru prima ediție a evenimentului, “Celebrează Progresul, Modelează Viitorul”, subliniază importanța recunoașterii și sărbătoririi succeselor din sistemul educațional, precum și rolul esențial pe care-l joacă profesorii în modelarea viitorului societății. Cu accentul pus pe conceptul de mentalizare deschisă în educație (Outward Mindset), participanții au fost încurajați să privească dincolo de limitele convenționale și să aducă schimbări pozitive în procesul de învățare.

Conferința a luat startul cu o întrebare provocatoare: “Cum o să arate România în 2050?” Această întrebare a deschis calea pentru discuții profunde și analize despre evoluția sistemului de învățământ și impactul pe care-l poate avea asupra viitorului țării. Pe parcursul a mai bine de 8 ore, participanții au fost implicați în sesiuni plenare captivante și zone interactive care au facilitat schimbul de experiență și soluționarea unor provocări specifice activității profesorale de zi cu zi.Un aspect deosebit de valoros al conferinței a fost implicarea elevilor, care au avut ocazia să împărtășească perspectiva lor asupra procesului de învățare și să ofere feedback direct profesorilor. Această interacțiune directă între profesori și elevi a contribuit la conturarea unei viziuni mai complete și echilibrate asupra modului în care educația poate fi adaptată pentru a răspunde mai bine nevoilor și obiectivelor elevilor.

Conferința SuperTeach Bacău a reprezentat nu doar un moment de schimb de idei și bune practici, ci și un pas semnificativ în direcția construirii unei educații mai relevante și adaptate la provocările și oportunitățile secolului XXI. Cu participanți motivați și dornici să fie mai aproape de nevoile și obiectivele elevilor, această inițiativă se anunță a fi un model pentru viitoarele conferințe și evenimente dedicate inovării în educație.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri