18 mai 2024
EvenimentConferința finală în proiectul DIGITAL IMMotion de la UNPR Nord-Est

Conferința finală în proiectul DIGITAL IMMotion de la UNPR Nord-Est

Uniunea Națională a Patronatului Român Regiunea Nord-Est (UNPR N-E), împreună cu partenerii Asociația Megline, Asociația Centrul de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale „Pro Vocație”, a organizat conferința de încheiere a proiectului „DIGITAL IMMotion-Competențe digitale pentru angajați”, pe care l-a aplicat timp de 18 luni pentru IMM-uri din Regiunile de dezvoltare Nord-Est și Sud-Est. 

La evenimentul, organizat online, au participat reprezentanți ai entităților care au aplicat proiectul – UNPR N-E, Megline și Asociația Pro Vocație, dar și beneficiari direcți ai acestui proiect, precum și parteneri media.

Despre acest proiect și despre parcursul celor 18 luni de aplicare au vorbit Alina Rîpă – care a moderat dezbaterea, Cornel Pricope – manager de proiect, Amalia Ciobanu – de la Centrul de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale Pro Vocație și Sebastian Amariei – de la Megline.



„Am reușit susținerea firmelor pentru mărirea capacității de producție prin pregătirea mai bună angajaților – a spus Cornel Pricope. Iar firmele sunt mereu în competiție. Deci numai cu un capital uman bine pregătit vor face față concurenței. Iar noi vizăm noi proiecte, poate și mai complexe, să întregim suportul oferit firmele românești”.

Amalia Ciobanu s-a referit la ceea ce au câștigat beneficiarii din acest proiect, inclusiv cei care l-au aplicat. „Proiectul – a spus reprezentanta Pro Vocație – ne-a adus multe provocări, iar din acestea am învățat și noi. Am avut 112 cursanți, am susținut și un curs pentru angajații cu studii superioare, care aveau deja cunoștințe digitale, prin cursul de Programatori de sistem informatic, pentru 41 de angajați. Am evaluat competențele la introducerea și prelucrare a datelor. Ținta inițială era de 40 de angajați, dar am avut 46 până la final”.

Aprecieri similare a făcut și Sebastian Amariei: „A fost un proiect mediu ca dimensiune, dar cu provocări mari, cu 320 de persoane recrutate. Am depășit partea de recrutare și a fost un proiect util și pentru noi, ca organizații, dar mai ales pentru grupul țintă”.

Angajați mai bine pregătiți pentru sectoare inteligente

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea nivelului de cunoștințe / competențe / aptitudini și creșterea performanțelor profesionale pentru 320 de persoane – angajați în întreprinderi din sectoarele economice cu potențial competitiv, respectiv  din domeniile de specializare inteligente.

Au fost furnizate programe de formare în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor. Au fost sprijinite, astfel, 60 de IMM-uri pentru a implementa programe de formare la locul de muncă.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri