25 iulie 2024
HomeZona zeroMemoria1937. Cum a fost escrocat un băcăuan, convins ca mituiește diavolul ca...

1937. Cum a fost escrocat un băcăuan, convins ca mituiește diavolul ca să-i arate unde se afla o comoară

O știre din ziarul Universul, din martie 1937, informează despre faptul că un cetățean din Dărmănești – Bacău – a fost victima unei escrocherii ieșite din comun. El a fost convins că plătește diavolului bani ca sa-i arate unde se află o comoară.

0 ţigancă escrochează un locuitor pentru intrarea in posesie a unei comori

Bacău, 17 Martie lojă I. Balaş, de 60 ani, din Dărmănaşti, a fost victima unei ingenioase excrocherii de 30 mii lei, comisă de o ţigancă din acea comună, pentru intrarea in posesie a unei pretinse comori.
Ţiganca s’a dus acasă la locuitor şi i-a spus, că un băiat al acestuia are mare noroc in descoperirea unei comori, Insă „diavolul” cere in schimb un suflet de om. Dar simuland o convorbire cu „necuratul“, ar fi primit să-l predea comoara in schimbul unei sume de bani.
Naivul locuitor l-a dat atunci, ţigăncii 500 lei. Seara, ţiganca a venit acasă la Balaş şi făcand o gaură in mijlocul unei camere, a scos 9 piese de unul şi de doi lei de argint, spunand că acolo se află comoara şl că n’are voie să spună la nimeni, că altfel diavolul ii va inţepeni pe toţi al casei.
Cu fel de fel de minciuni, ţiganca a reuşit să pompeze, timp de trei luni, dela naivul locuitor, trei zeci mii lei, asigurandu-l că va intra in posesia comorii.
După comiterea faptului, escroaca a dispărut acum cateva zile din comună cu soţul el.
Bietul locuitor, care şi-a vandut vitele pentru a da banii ţigăncii, indură astăzi mare lipsă cu soţia şi 5 copii.
Universul 21 martie 1937




Alte titluri
Alte titluri

Ultimele știri