Cluburile băcăuane Lions Sf. Gheorghe și Sanity au jurizat lucrările trimise pentru concursul internațional anual de desene cu tema „Afişe pentru Pace 2018-2019”, organizat la nivel local cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean. Desenele făcute de elevele Daria Movilean, de la Școala Gimnazială Spiru Haret (coordonatoare prof. Ana Maria Bersan) și Maria Andreescu, de la Școala Gimnazială Miron Costin (coordonatoare prof. Georgiana Stănescu) au fost selectate pentru etapa națională. Jurizarea la nivelul Districtului 124 România al Lions Clubs International va avea loc pe 10 noiembrie.

Tema concursului din acest an este „Bunăstarea contează”, iar din județ, către cele două cluburi Lions, au fost trimise peste 100 de desene, din aproape 90 de școli.

Desenul elevei Daria Movilean, selectat de Lions Club Sf. Gheorghe

Jurizarea la nivel național va avea loc la Oradea, la Convenția Națională de Toamnă a Districtului 124.
Până acum, desenele copiilor din România trimise la Oak Brook (SUA) au fost distinse cu premii de merit. Concursul este destinat copiilor cu vârste între 11 și 13 ani.

Desenele jurizate de cluburile din Bacău vor fi premiate și la nivel local (câte de trei premii și câte o mențiune) la o reuniune a membrilor acestor organizații programată în această lună.
La nivelul Lions Club International va fi acordat Marele premiu celui mai bun desen, 5.000 de dolari, iar următoarele 23 de desene selecționate vor primi câte 500 de dolari. Autorul desenului care va reprezenta fiecare țară va participa, la festivitate, alături de părinții săi.

Alte articole