In dosarul lui Eugen Antica, fostul primar al comunei Prajesti apare ca denuntator un om de afaceri bacauan, patron de firma de constructii.

Numele lui Costica Rusu, “administrator special” al Rombet, apare in dosarul de luare de mita in care a fost trimis in judecata, luna trecuta, fostul primar al comunei Prajesti, Eugen Antica.

Desi, de obicei, dar uneori doar teoretic, infractiunea de luare de mita este strâns legata de cea de dare de mita si, logic, ar trebui sa vorbim de cel putin doi inculpati, Costica Rusu are, in acest dosar, calitatea de denuntator. Conform DNA, fostul primar din Prajesti este acuzat de luare de mita si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

PUBLICITATE

In rechizitoriu se spune ca edilul ar fi favorizat acordarea contractului de achizitie publica pentru construirea unui nou sediu al Primariei Prajesti catre SC Rombet SA, iar pe parcursul executarii contractului a acceptat la plata mai multe facturi “pentru a da aparenta de legalitate sumelor solicitate de el ca mita”.

Procurorii sustin ca fostul primar ar fi solicitat Rombet sa incheie contracte cu o societate care ar fi fost controlata de primar. In denuntul sau, Costica Rusu spune ca Eugen Antica i-ar fi cerut, drept mita, 10 la suta din valoarea lucrarilor pentru construirea unui nou sediu al primariei, contract ce se ridica la 1,5 milioane lei.

Si asta pentru ca respectivul contract sa se deruleze cu prioritate. “În baza acestor solicitari, inculpatul Antica Eugen a primit suma totala de 43.746,98 lei, în doua transe, la datele de 12 decembrie 2007 si 27 martie 2008, prin intermediul unei alte societati pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct”, spun procurorii DNA.

Banii ar fi fost solicitati si primiti de Antica pentru ca, în calitate de primar, sa se asigure ca platile catre firma lui Rusu se vor face la timp. Interesant este ca in documentele atasate la dosar apare ca DNA “s-a autosesizat din oficiu in 2012”, iar denuntul lui Costica Rusu a fost inregistrat de-abia in februarie 2014.

Reamintim ca acelasi om de afaceri este denuntator si in dosarul de coruptie al primarului Romeo Stavarache.

costica rusu

Costica Rusu a refuzat orice comentariu pe marginea acestui subiect.

“Pozitia clientului meu este de nerecunoastere. Nu s-au purtat intre cei doi discutii cu privire la mita, motiv pentru care Eugen Antica isi va dovedi nevinovatia in instanta.”
Gabriela Viscreanu, avocata lui Eugen Antica


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

  1. OAMENI ZERO! Oare cum din ;Smecher; top Romania,asa de odata devine mare denuntator si pt. Stava,Antica,Benea,etc? Oare nu vrea cu orice pret sa isi salveze imensa bogatie obtinuta fraudulos(obtinuta tot prin metode identice),calcand pe cadravele tuturor? Chiar nu putem scapa de jigodiile clanurilor Rusu(costica,viorel,danut..)!!!

  2. Pe denuntator cine l denunta? Cum de castiga el toate licitatiile din judet si nu numai, apoi primarii merg la DNA iar el continua sa mearga la aranjarea licitatiilor. N ar trebui sa fie la un loc toti?

  3. Domnilor care luati de bază toate denunturile lui Rusu ,dacă este atît de corect de ce nu a facut denuntul pentru flagrant s-au este in corzi si procurorii iau spus cit are de primit si a negociat ca pentru fiecare an de … sa denunte pe cineva .Oare el nu urmează căci judetul este construit de el.

  4. pai normal ca castiga toate licitatiile ca are bani si subliciteaza e la mintea cucosului. Si nu se mai baga nimeni cu el la combinatii ca le este frica sa nu-i toarne. Cu care are el interes ii lasa in pace. Legal ca firma de constructii poti sa licitezi la orice licitatie, depinde cum o castigi. Baiatul acesta a ajuns la un nivel in care isi permite sa nu mai dea spaga sa ia licitatia sublicitand si normal ca castiga si spagarii astia sunt bagati in deruta ca nu stiu ce sa creada ori este vrajeala ori este spaga…. Baieti spagari omul a ajuns la un nivel mai sus de 10%. Daca va ajunge la nivelul lui Umbrarescu atunci va fi alta situatie….. i-si va face banca.

LĂSAȚI UN MESAJ