Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Bacău, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat şapte percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane şi proxenetism. Cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

La data de 2 februarie a.c., polițiștii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Bacău, Bucureşti și Galaţi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat şapte percheziţii în judeţele Bacău, Galaţi şi Vrancea, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Au fost executate opt mandate de aducere și au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă.

PUBLICITATE

La activități au participat și jandarmi.

Din cercetări a reieșit că membrii grupării, bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 42 de ani, din judeţele Bacău, Galaţi şi Vrancea, ar fi racolat persoane tinere de sex feminin, din mediul urban şi rural.

Acestea erau induse în eroare de cei în cauză, fie prin promisiunea unui loc de muncă, fie prin dezvoltarea unor relații cu aceștia.

Pe parcursul cercetărilor au fost identificate 12 victime, care ar fi fost transportate pe teritoriul Austriei, Germaniei şi Italiei, apoi obligate sau determinate să se prostitueze.

În urma administrării probatoriului, 5 persoane au fost reținute sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, urmând a fi prezentate Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Oare se va termina vreodata cu cosmarul asta pentru tinerele romance?Ce fel de societate vom construi daca sunt distruse psihic de asemenea monstri cu chip de om?In loc sa ajunga mame la casa lor,sa-si castige cinstit si demn painea ca sa creasca viitorii cetateni ai acestei tari,ele sunt folosite mai rau decat niste animale.Asta e societatea pe care vrem sa o avem in viitor?De ce nu se iau masuri mai drastice?

  2. ATIT TIMP CIT FETELE SINT CRESCUTE IN SISTEMUL IDIOT ASA ZIS OCCIDENTAL , PROXENETII AU SA PROFITE CONTINUU . TELEFOANE MOBILE, FACEBOOK , INSTAGRAM … EU IN TINERETE NU LE-AM AVUT. SI… N-AM MURIT … ERAU DOAR TELEFOANE CU MONEZI ( NU AVEAM NICI ACASA) , MAGNETOFOAE RUSESTI MAIAK SI CASETOFOANE GRUNDIG. ACUM SINT INGINER SUDURA SI TEHNOLOGIE DE SUDURA SI METALURGIE . ASA CA PARINTI AVETI GRIJA CUM CRESTETI FETELE , CA PEDOFILI SI PROXENETI … AU SA FIE INCA MULTI SI MULT TIMP

LĂSAȚI UN MESAJ