11 decembrie 2023
CulturăCentrul de Cultură „George Apostu” a sărbătorit cu fast Ziua Dramaturgiei Românești

Centrul de Cultură „George Apostu” a sărbătorit cu fast Ziua Dramaturgiei Românești

Într-o seară plină de emoție și rafinament, Centrul de Cultură „George Apostu” și-a deschis porțile pentru a marca într-un mod cu totul special Ziua Dramaturgiei Românești, pe 13 noiembrie 2023. Evenimentul a fost onorat de prezența a numeroși iubitori ai artei, care au avut privilegiul de a asista la spectacolul-lectură „Finis coronat (virus) opus!”, adaptare după piesa dramaturgului Mircea M. Ionescu și regizată de Geo Popa.

Spectacolul, plin de mister și intensitate, a fost susținut de o distribuție excepțională, în frunte cu actorii Matei Bogdan, Ștefan Ionescu și Ștefan Aleexiu, care au adus pe scenă emoție și profunzime. În plus, momentele de muzică, interpretate cu maestrie de Mihai Gherghelaș – la vioară, Iulian Stoica – la acordeon și Paula Florescu – la voce, au adăugat un element subtil și captivant întregului spectacol.

Un moment cu adevărat special al serii a fost participarea scriitorului Mircea M. Ionescu, o personalitate marcantă a dramaturgiei românești și un bun prieten al Centrului. Acesta a prezentat noul său volum editorial, „Nici pentru un milion de dolari!”, apărut sub egida Editurii Palimpsest în 2023, oferind publicului o incursiune captivantă în lumea sa creativă. De asemenea, Mircea M. Ionescu a împărtășit gândurile sale prin intermediul unui discurs intitulat simbolic „Istoria exilului-exilul istoriei”.Cu această ocazie, Centrul de Cultură „George Apostu” a avut bucuria de a-i acorda dramaturgului Mircea M. Ionescu Diploma și Titlul de Prieten al Centrului, recunoscând astfel contribuția sa semnificativă la dezvoltarea și promovarea culturii în România.

Inițiativa de a dedica o zi în calendarul cultural al țării dramaturgiei românești a luat naștere în anul 2019 în „laboratoarele” Ministerului Culturii și Identității Naționale, cu dramaturgul Mircea M. Ionescu în rol de consilier și Gheorghe Popa în funcția de secretar de stat. Propunerea a fost ulterior susținută în Parlament de către senatorul Ion Hadârcă și deputatul Varujan Vosganian.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri