prof. Theodora Sotcan, inspector scolar general ISJ Bacau

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau a stabilit noile numiri cu detasare in interesul invatamântului, care vor intra in vigoare de la 1 septembrie si au o valabilitate de un an. Lista a fost deja transmisa si la Ministerul Educatiei, iar daca vor mai fi ceva schimbari, acestea se vor opera pâna la inceperea anului scolar.

Schimbari in licee…

In colegiile si liceele din Bacau au fost schimbati 14 directori si directori adjuncti. Sa ii luam pe rând.

PUBLICITATE

La Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” ramâne director prof. Gabriel Andrei, dar este schimbat directorul adjunct, care va fi prof. Mirela Berza (fost director la Colegiul „Ferdinand I”), in locul prof. Daniela Epuran.

La Colegiul National „Vasile Alecsandri”, director va fi in continuare prof. Calin Boamba, dar adjunct a fost numita prof. Teona Codreanu, in locul prof. Loredana Ghelasa.

La Colegiul National „Ferdinand I”, prof. Nicu Harasemciuc (director adjunct) este numit director, iar adjunct va fi prof. Luminita Hututui (de la Liceul Tehnologic din Sascut).

La Colegiul National de Arta „George Apostu”, prof. Dana Birzu va fi schimbata din functia de director cu prof. Adriana Busuioc (director la Palatul Copiilor), iar adjunct ramâne prof. Antonela Leahu.

La Colegiul Economic „Ion Ghica”, prof. Ovidiu Relu Cojocaru va fi director, care va lucra cu echipa de adjuncti formata din prof. Teodora Craus si prof. Anca Dabija, asta pentru ca prof. Dana Enache, care a condus liceul in ultimii doi ani, va iesi la pensie.

La Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen” ramâne director prof. Remus Cazacu, iar adjuncti vor fi prof. Virgil Popa si prof. Simona Sova (in locul prof. Gheorghe Ilcos, care nu a mai dorit sa ocupe aceasta functie).

La Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare”, director va fi Florin Lazar (care va renunta pentru acest post la functia de inspector scolar adjunct), iar directori adjuncti vor fi prof. Elena Lavinia Baisan si prof. Anca David (nou numita).

La Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron”, prof. Ioan Balcan nu va mai fi director, iar locul va fi ocupat de prof. Iulia Corlade, care va preda functia de director adjunct prof. Adriana Galbeaza. Si prof. Mihai Guramulta ii va inceta mandatul de director adjunct, pentru ca s-a decis ca unitatea de invatamânt nu are nevoie si de un al doilea post pe aceasta functie.

La Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, directorul adjunct prof. Crisalinda Nona Irimia va deveni director, in locul prof. Carmen Popa, iar adjuncti vor fi prof. Cornelia Piper si prof. Mirela Cojocaru.

La Liceul cu Program Sportiv intreaga conducere va fi schimbata. In locul prof. Dan Ciudin (director) si prof. Ion Gorun (director adjunct) vor fi prof. Mihai Mihalcea (director) si prof. Dragos Furdui (director adjunct).

Nu sunt schimbari din functie la Colegiul „Henri Coanda”, unde conducerea va fi asigurata in continuare de prof. Catalin Gargaun – director si prof. Gheorghe Manolache – director adjunct, la Colegiul „Grigore Antipa”, cu prof. Constantin Ciofu (director) si prof. Daniela Bilbor (director adjunct), la Colegiul National Catolic „Sf. Iosif”, director prof.pr. Anton Saboanu, la Colegiul „Mihai Eminescu” – prof. Constantina Hulea (director) si prof. Ana – Maria Andrioaie (director adjunct), si nici la Liceul Tehnologic „Petru Rares”, unde director ramâne prof. Ioan Stan si prof. Sorin Gutunoi, director adjunct.

…. dar si in scoli

Si in scoli sunt schimbati directori si directori adjuncti. La Scoala Gimnaziala „Al. I.Cuza”, prof. Doinita Sârbu (director) va lucra cu prof. Cornelia Istoc, ca director adjunct, ca il inlocuieste pe prof. Costel Paduraru.

La Scoala Gimnaziala „Alecu Russo”, prof. Jeny Ghioc este schimbata din functia de director de prof. Maria Chiriloaie, iar la Scoala Gimnaziala „Alexandru cel Bun” ramâne prof. Cristina Stamate ca director, dar este schimbata prof. Carmen Moisa, director adjunct, cu prof. Elena Rosca.

Si la Scoala Gimnaziala „Constantin Platon”, prof. Sorin Bostan va fi in continuare director, dar va lucra cu prof. Maria Daraban, director adjunct, care o inlocuieste pe prof. Manuela Neculcea.

Si la Scoala Gimnaziala „Dr. Al. Safran” se schimba directorul adjunct cu prof. Doinita Bulgaru, dar ramâne in functie prof. Irina Vrinceanu, ca director, iar la Scoala Gimnaziala „George Bacovia”, director va fi prof. Carmen Nedelcu (directorul Clement Florescu si-a dat demisia din motive personale), iar adjunct va fi prof. Dana Sturzu.

La Scoala Gimnaziala „Ion Creanga”, prof. Florentina Vieru ramâne director, dar director adjunct ca fi prof. Oana Adam, in locul prof. Daniela Petrescu.

La Scoala Gimnaziala „Mihai Dragan”, director va fi prof. Didi Alistar (in locul prof. Nicoleta Olaru, care este deja inspector scolar), iar adjuncti, prof. Nicoleta Zarnescu si Bogdan Paduraru, in locul prof. Irina Moroi si prof. Florentina Manaila.

La Scoala Gimanziala „Mihail Sadoveanu” ramâne director prof. Iustin Antonie, dar va fi schimbat directorul adjunct prof. Mihaela Florea ce va fi inlocuita cu prof. Nadia Galis.

La Scoala Gimnaziala „Miron Costin”, prof. Anca Craciun, director, intra in concediu de maternitate si va fi inlocuita cu prof. Nicolae Patrichi, dar prof. Otilia Stan ramâne adjunct.

La Scoala Gimnaziala „Octavian Voicu” se schimba doar directorul adjunct. In locul prof. Dana Teleaga va fi prof. Luminita Gora, iar director ramâne prof. Ionel Tarasa.

Nu sunt modificari in conducerea Scolii Gimnaziale „Spiru Haret” (prof. Codrin Ciuchi – director si prof. Gabriela Veliche – director adjunct), Scolii Gimnaziale „Domnita Maria” (prof. Elisabeta Deaconu – director), Scolii Gimnaziale Nr.10 (prof. Iulia Jicu – director si prof. Elena Amarinoaie – director adjunct), Scolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” (prof. Mariana Umbrarescu – director si prof. Cristina Oltea – director adjunct).

Schimbari au fost si in unitatile scolare din judet. O lista oficiala cu noile nume o vom publica in editiile viitoare.

Palatul Copiilor va fi condus de prof. Gabriel Stan, in timp ce Casa Corpului Didactic ramâne iar fara director, dupa ce directorul interimar numit aici, prof. Nicoleta Gargaun, va fi inspector scolar pe resurse umane. La Inspectoratul Scolar Judetean Bacau va fi schimbata prof. Anca Constantinescu, inspector scolar pe limba româna, care va fi inlocuita cu prof. Ana – Maria Egarmin.

„Nu intentionez, cu toate presiunile care sunt, sa intru in jocuri murdare. Sper sa reusesc sa nu fiu nevoita sa dau socoteala elevilor, parintilor, presei, de anumite nereguli ale colegilor mei, pentru ca nu vreau sa fac asta. Am cel putin un motiv foarte obiectiv in dreptul fiecarei schimbari de directori. Sunt decizii pe care mi le asum.”
prof. Theodora Sotcan, inspector scolar general ISJ Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

88 COMENTARII

 1. Si la Colegiul Vranceanu trebuia schimbat directorul, nu directoarea adjuncta! Doamna chiar isi facea treaba, o doamna. Cum de numai aici ramane acelasi director? MAFIE!

 2. Cum este posibil sa aduci ca si director adjunct la Colegiul Ferdinand I profesor de la un liceu tehnologic din Sascut?
  Ce se urmareste de fapt?
  Ce poate aduce valoros un profesor de la un liceu tehnologic?
  Daca d-na profesoara de Limba si Literatura Romana este deosebit de valoroasa de ce nu o numiti la Vranceanu?

  • Fiindca ea VREA la Ferdinand!Dorinta ei este porunca pentru ISJ! Probabil daca sotul acestei doamne nu ar fi cine este nimeni n-ar baga-o in seama! Dar asa sotul sa traiasca! Ea este incapabila sa reuseasca prin forte proprii si atunci de ce n-ar veni in oras prin usa din dos?

   • Tu soția cui ești? Nu fii geloasa. Un bărbat deștept nu sta cu o sotie proasta. Spuneai ca ai peste 25 de ani in învățământ. Asta așa sa concluzionam, ai 25 de ani de vechime si un an de experiență pe care il plimbi de 25 de ani, se vede din răutatea cu care vorbești despre oameni pe care nu-i cunosti dar si despre colegi de-ai tai, vezi Zarnescu.

     • Bine ca esti tu desteapta si cunoști gramatica limbii romane!!! Sa inteleg din comentariul tau, doamna cadru didactic de limba franceza, ca aici comentează doar profesorii? Si macar daca tot te dai desteapta si faci analiza pe text scrie corect ” sper ca nu sunteti cadru didactic, ca sigur ajungeti director ” cred ca doreai sa scrii “sper ca nu sunteti cadru didactic PENTRU ca sigur ajungeti director ”, nu? Dar nu te-ajutat degetul!!! Dar tu nu critici pe nimeni,noooo. Daca era Speciala in fata ta ii dadeai si una dupa cap!!! Cata mizerie!

 3. Si ce teatru ieftin mai joaca unii cum ca nu doresc dar s-au trezit pusi pe lista! Oameni “de calitate” nu gluma, fara curaj!. Doamna Sotcan, dar se poate sa nu intrebati femeia, sa se trezeasca ea asa “directoare fara voie”(colegii mei stiu la cine ma refer) Carnetul de partid sa traiasca indiferent de culoare si prieteniile politice!Eu cred in continuare ca votul colegilor din CP si/sau concursul ofera legitimitate unui director, nu numirile politice! Nu demonstrezi astfel decat ca esti omul lui……….. aflat vremelnic la conducere!Ce disperare pe unii pentru o functie! Isi parasesc propria scoala doar ca sa fie sefi! Am vazut -o pe lista pe Zarnescu de la Ferdinand director adjunct la Dragan! Ce disperata! Se pare ca Scripat n-a putut s-o uite! Si pensionarul Patrichi iar la Miron Costin! Asta era disperat dupa functie de cand il stiu eu!Un ins de o moralitate indoielnica dar ma rog, cine se aseamana se aduna si aici ma refer la cei care l-au sustinut pe asta sa fie director!Acum sa vedem si lista pentru inv. rural! Sunt tare curioasa ce slugi psd-iste au fost puse in functii!

  • Mai da ce le stii tu pe toate, ce parere iti mai dai tu mai fata. Asa cum iti etichetezi colegii asa faci si cu elevii si parintii lor. Dragi parinti de la colegiile unde va intra copiii cu multa munca, colegii cu pretentii, NU UITATI CA ACESTI COPIII NU AU NEVOIE DE MEDITATII. Nu va lasati coplesiti de presiunea emotionala pe care o exercita unii profesori, care inca din primele ore de liceu ii desfiinteaza pe copii, ca sunt salbi, ca sunt generatii slabe. M-as bucura, parinte fiind sa se ia atitudine din parte noilor directori inca din primele zile. Eu cred ca din acest motiv sunt suparati acesti profesori. Foarte bine, exista alta conducere, profesorii vor trebui sa demonstreze ca isi fac treaba la ore si nu la meditatii si rezultatele elevilor la examene reflecta munca de la clasa si nu aia din sufrageria profesorului.
   Ce la serviciu la noi nu se fac schimbari? si ce fac eu parinte ma folosesc sa aduc sa faca galagie familiile angajatilor? Daca esti un om responsabil, ai caracter poti lucra cu orice manager. Dar cand te stii cu musca pe caciula iti ridici poalele si faci ca toate alea. Daca va spun cei de la Bucuresti ca sunteti slabi si nepregatiti doar ca ati ales sa locuiti in provincie nu va convine… sanatate va doresc la toti si nu uitati de barna din ochiul vostru…

   • Frumos spus! am trait niste experiente si inca mai traiesc cu unii profesori de la colegiile astea. Imi spun copii ca sunt profesoare de romana, engleza, mate, fizica, istorie care sunt asa de obosite la ora ca nu le preda mai nimic si platesc meditatii si nu este usor. Unele se dau mari prietene cu copii altele ii desfiinteaza pur si simplu. Daca nu ma crede-ti luati lista cu profesorii de romana , engleza etc. si stati o zi la usa lor acasa sa vedeti cum vin din doua ore elevii se muta de la ora la ei acasa. Si ele cred ca sunt cele mai tari de pe planeta.Sunt convinsa ca sunt profesori exceptionali si la alte licee si care muncesc din greu cu elevii, care nu au bani de meditatii si trebuie sa ia si ei examenele.

   • Auzi “parinte”, lasa gargara ieftina ca nu tine! Elevii mei au luat examenul de bacalaureat 100%. Imi fac treaba la clasa pentru ca imi place cea ce fac, de asta am vrut sa fiu profesor! Nu am elevi la meditatii decat 1-2 pe an, fiindca, fir-ar sa fie, chiar predau la ore. Esti socat, nu-i asa? Nu accept mincinosii, delatorii, prefacutii! E ceva nou pentru tine?Am terminat facultatea(la stat nu la privat, acum 20 de ani, dupa un examen de admitere crunt)in Bucuresti si m-am intors acasa. Nu am nicio musca pe caciula si nici nu-mi ridic poalele, ca nu e cazul!Probabil din acest motiv nu sunt director! Lucrez in invatamantul bacauan de peste 25 de ani deci cunosc multa lume! Imi pot spune parerea pe un forum chiar daca deranjez pe altii! Daca nu-ti convine asta e!Demonstreaza-mi cu argumente ca ma insel!

    • Asta este comportamentul tau si in față copiilor si parintilor, ești buna tare. Numai tu ai făcut facultatea la București, of, of.Si nu îți este urat sa trăiești singura in Bacau deșteaptă si singura competenta? Nu suporți un feedback de la un părinte, cunoști regulile, frumos:).

    • Nepotrivi si lipsit de respect mai vorbesti Lumi cu parintii copiilor!Li te adresezi ca si cum ar fi niste prosti care trebuie sa taca in fata unei somitati ca tine.Nu te supara dar cred sincer ca te comporti ca o eleva de liceu plina de fite fiindca e de la Ferdinand desi zici ca ai 25 de ani vechime(deci esti in varsta..nu se vede totusi..).Liceul acela nu mai este ce a fost prin ’98.A fost un liceu de renume dar acum e plin de profesori mediocri si ingamfati.Recunoaste vreunul ca daca ar fi sa plece de acolo la alta scoala,nu ar mai obtine aceleasi rezultate pentru ca nu mai are material la fel de bun(elevii)?Apropo,ar trebui sa-ti dovedesti adevarata valoare de pedagog la o scoala cu elevi dificili,nu intr- scoala unde majoritatea elevilor au de obicei cei 7 ani de acasa datorita parintilor astia carora li te adresezi mitocaneste cu …Daca nu ar fi copiii acestor parinti,nu ai avea la cine sa mai predai!

  • …. Mai..doamna….daca te consideri doamna… Esti cumva cadru didactic?… Ca din postare pari a fi… nu numai cadru didactic dar si orice altceva in afara de doamna… a se citi o barfitoare cum rar mi-a fost dat sa cunosc… In primul rand de ce crezi ca atrebuit sa se faca aceste numiri pe criterii politice?!? Si chiar daca a fost asa… pe timpul pdl-ului lui bashinosu cum se faceau? sa inteleg ca esti de-a lor… asta te macina?!?… Inca ceva …poate nu stiai… invidia si barfa sunt pacate grele. Asta daca stii ce inseamna fiecare dintre ele si cunosti putina religie.. crestina si nu numai…

 4. Lazar,penalul,director la Pedagogic?Clar,nu a castigat nimic ca general adjunct!Plin de dosare,dar director!Pacat de Baisan.Si,David care nu leaga doua cuvinte,a fost numita director adjunct!Doamna Sotcan,chiar nu realizati ca veti da socoteala candva?Nu sunteti vesnica!

  • Cum adica, pacat de Baisan?Dupa parerea mea nu mai trebuie sa fie directoare nici aia.Sa mai lase tipatul in dreapta si-n stanga fiindca nu e tanti serif pe mosia ei la scoala!Efectiv mi-a spart timpanele intr-o zi,si asa sensibile…Ar face bine sa dea raspunsuri ceva mai logice cand i se pun intrebari si desigur,sa lase tipatul!

 5. Unii dintre cei “numiti” nu indeplinesc conditiile legale (Legea educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare), nu fac parte din Corpul national de experti in management educational, conditie obligatorie conform art. 246 alin. (3) si art. 257 alin. (1). Vezi noul director adjunct de la “Scoala “Octavian Voicu” Bacau.

 6. David de la Pedagogic ştie să lege cinci cuvinte. Fără dragoste, nu eşti OM. O persoană care a obținut media 10 la examenul de acordare a gradului didactic II este capabilă să lege două cuvinte. Să-ți fie ruşine, Ingrid!

  • Draga Maria, nu e singura care a luat 10!Asta nu e un criteriu de competenta!Si,sunt de acord cu Ingrid:nu leaga doua cuvinte!Am vazut-o de nenumarate ori.A impartit pliante cu Boamba si,asta spune tot!Si PNL a schimbat in 2008,dar si-a pus oameni cu care nu-ti era rusine, stilati si cu mult bun simt si bun gust.

   • Ce inseamna “bun simt” si “bun gust” la tine,Angela?Sa-ti impingi colegii pe sali ca sa treci prima sau sa minti cu nerusinare impotriva lor pentru a le denigra imaginea in scoala?Si totul pentru niste amarate de ore in plus sau din orgoliu stupid…

  • Da sigur madam asta Maria David anca a luat nota 10 , a invat in timp ce lipea afise, impartea afise cu boamba,… de nu a mai putit , ca doar cine a corectat la gr 2 nu au si ei burti de hranit. E profa de religie…(veniti sau nu la ora tot 10luati ca si ea…e important sa faceti cerera dupa..). Sa vedeti voi daca nu isi schimba catedra pe lb engleza. Asa ca sa iti fie tie rusine, tie si lu hotu de barbatu David anca. oare cine stia ca asta a luat nota 10.doar ea ca doar nu a scris in presa… asa ca dute la munca nu la cersit functii

 7. Multumesc Maria (Anca David), chiar stie sa lege mai mult de doua litere P… S …D … , cuvinte “nu eşti OM fără dragoste”. O sa fie la Pedagogic numai love, love, love, …… Lazar e mandru tare, de atata love…

 8. Sa vedeti in rural schimbari! Penali care au scapat pt ca s-au prescris faptele! Vor fi unsi directori pt ca se vor da bani pe care ii vor tepui ca in anii 2000!!! Primari semianalfabeti isi doresc directori docili si la fel de cretinoizi! Sa semneze devizele de lucrari si atat! Din banii scolilor vor sa fure pt ei si biserici!!! Acolo Curtea de Conturi nu se baga! D-zeu ii fereste pe hoti???

 9. Doamna Sotcan, nu va lasati intimdata, mai bine o puneti pe Luminata Hututui dir.adj. la Vranceanu si profesor de romana pe orele doamnei inspectoare Egarmin- sau pe religie, ca a terminat Teologia! Multumiti astfel organizatia PSD Bacau, pe dl. Stan si pe sotul impricinatei.

 10. si ce este o rusine sa termini dubla specializare? sau tu esti ateu, ma gandesc si eu, am citit si vad ca doamna este profesor de limba romana cu gradul I, este in corpul expertilor pe management, am inteles de la fosti colegi ca a fost si un director foarte bun si un profesor foarte bun de limba romana. Cred ca asta o va ambitiona si va avea o activitate manageriala foarte buna. Mai atitudinea asta de rautate nu este buna, daca te duci cu ea la clasa de elevi si te manifesti asa si elevii o sa-ti faca la fel.

 11. Stie cineva ce s-a intamplat cu sumele mari de bani stranse de la clasele absolventilor de la Ferdinand??Au fost cumva macar fiscalizate??De ce a fost impus un apropiat al doamnei directoare ca “unic si foarte priceput”in organizarea evenimentelor de final de liceu ale absolventilor liceului??

 12. Ceea ce vad ca nu se spune este ca doamna Hututui si sotul domniei sale livreaza un curs ffffff bun de Leadership educational vs. Management educational prin casa corpului didactic. Am fost la acest curs, va recomand cursul si apoi sa vorbiti.O echipa foarte buna! Felicitari!!!

  • Felicitari d-nei Huțuțui Luminita, pt functia de director adj. la Ferdinand!!! Felicitari pt toate succesele, realizarile depline in calitate de profesor lb romana si director la liceul din Sascut. D-na a absolvit cursurile Universitatii din Bucuresti,un Master in Management… etc. Am avut deosebita placere sa o cunosc personal, de asemeni pe sotul dumnea-ei, sa particip alaturi de sute, mii de cursanti la seminarele de Management&Leadership – dezvoltare personala, educationala.Sincer va marturisec ca am ramas profund fascinata, o atmosfera extrem de placuta, o abordare si atitudine extraordinara, o modestie cum rar intalnim in zilele de astazi, cu zambetul pe buze absolut toti, am reusit in timp record sa dobandim, asimilam f multe informatii utile, instrumente, tehnici instructive… cu f mare usurinta si pot fi puse in practica si transmise altor generatii, pt a asigura un viitor la superlativ tuturor!!! Dragi cititori, stiati ca d-na Luminita mediteaza la lb romana pt zero lei si doar doi elevi simultan, nu 7/9…odata,cum se intampla de regula??? Toti elevii au reusit la ex. de bac, la universitati in Bucuresti, unde au sustinut examen, si.3/7..pe un loc, la alte facultati din tara, din Anglia.. etc. unii sunt olimpici. A meditat chiar si pe fiul meu, care este student in Bucuresti, in urma unui examen cu mai multi pe un loc. .. Copilul meu, in liceu avea o d-na profesoara plimbareata prin Europa, mama sa ii tinea locul, dar nu avea nibcio tangenta cu lb romana,caietele elevilor golute de cele mai multe ori, note in catalog din burtica sa, la sf de semestru. Deci era o catastrofa pte elevi, la bac daca d-na Luminita nu oferea meditatii din propue initiativa, pe gragis coplilul meu nu putea sa devina student, sa isi urmeze visul, si multi altii. Ii raman profund recunascatoare, toata viata!Mult succes in continuarie, sunt ferm convinsa ca veti face fericiti multi elevi, parinti ca si pana in prezent,d – na director adj Luminita!

 13. De trei ani se ocupa EXCLUSIV parintii claselor terminale de cursul festiv si banchet .
  Bagati strambe ca sa va aflati in treaba sau din invidie.
  RUSINE!!!

 14. Totul este politic si nimic din ce se intimpla nu are legatura cu performanta. Nu stiu cine este d-ul Hututuc si nici nu ma intereseaza, dar sa aduci un profesor din Sascut si sa-l ungi director adjunct la un colegiu in Bacau…….nu mai comentez, este degeaba….Felicitari doamna inspector general. Colaborati foarte bine cu partidul!!!

 15. Legea invatamantului permite acest lucru si daca vrei sa stii uneori este si indicat( dar este prea greu sa intelegi).regulile intr-o scoala sunt aceleasi :), ce crezi ca daca punea din interior se sarutau intre ei? La cate invidii sunt si cum se certau in consiliul profesoral…

 16. Legea inv permite intradevar.
  Nu e vorba de lege ci de bunsimt.
  Fiecare scoala are specificul ei.
  SUNT DIFERENTE mari intre un liceu tehnologic si unul teoretic, intre un liceu si o scoala I-VIII, intre un liceu vocational si unul teoretic sau tehnologic s.a.m.d.
  Certuri exista in toate organizatiile, depinde daca sunt pe idei, principii sau sunt pe prostii.
  Esti din interior de stii atatea detalii?
  Orice organizatie are si indivizi toxici.

  • Si un liceu tehnologic are o organigrama complexa, catedre complexe pe tehnic si nu numai. Exista cămin pentru elevi, cantina, administrator. Este un liceu patronat de Academia Elias.Liceul este centru pentru zona de sud a județului. Si acolo sunt profesori si copii super. Așa pentru informare doamna a avut copii la olimpiada județeana de limba romana si au obținut mențiunea întâi. Iată ca au concurat de la egal la egal cu elevii de liceu de la cele mai bune din Jud. Bacau. In comuna Sascut sunt copii si profesori care oricând pot da o lecție de profesionalism.

   • Un liceu tehnologic chiar are o structura complexa.
    Profesori buni si copii buni sunt peste tot.
    Trebuie pusi in valoare, doar!
    Ca urmare, liceul din Sascut are inca nevoie de un director bun.
    De ce sa faca naveta pana la Bacau?
    Doar sa i transmita sotului de cate ori se cearta profesorii la Ferdinand?

 17. Se duce dracului învățământul …..cu asa oameni la conducere….David,Boamba etc. Pestele de la cap se-mpute !!!!! Vai de capul nostru….

 18. Motivele “obiective” pentru care au fost schimbati directorii de scoli sunt secrete? De ce nu le cunoastem si noi?Daca sunt cu adevarat OBIECTIVE?! Pe mine chiar ma intereseaza! Si de ce nu se afiseaza pe site-ul ISJ numirile? E totusi o problema ce priveste toata populatia scolara!

 19. La ultima sedinta ce a avut loc in amfiteatrul liceului Ferdinand cu parintii elevilor tuturor claselor a fost o adevarata atmosfera de talcioc ieftin, prin prezentarea ofertei de “cartonase,floricele,covorase rosii,balonase etc,pe care unicul,fostul elev si agreatul doamnei directoare nu le-a mai dat niciodata elevilor,asa cum erau prezentate in “oferta momentului” Dar banii au fost platiti…Noi suntem parinti si elevi pacaliti,nicidecum persoane “concurente”,”invidioase”…Adevarul e ca sumele adunate nu pot fi justificate…Noi avem suficiente dovezi pentru cele sustinute…Voi??

 20. Noi,elevii absolventi de la Ferdinand si parintii nostri am fost pacaliti!!Nu am primit pentru banii platiti pentru asa zisul curs festiv si banchet decat o parte din “oferta”organizatorului agreat…Avem dovada!Voi??

 21. Parintii elevilor absolventi de la Ferdinand nu au avut niciun cuvant de spus in organizarea evenimentelor de final de liceu…A fost impus un apropiat al dnei director!!Acesta nu si-a onorat oferta…Noi,parintii am fost pacaliti…

 22. Am fost elev la Karpen si acum sunt parintele unui elev de la Karpen. Nu inteleg…Cum sa numesti director pe cineva care nu a stat mai mult de 2 ani in scoala? Ba concediu de nu stiu ce..ba de crestere copil, ba de ocupat de afacerile sotului mare sponsor al PSD… Cunosc multi profesori foarte dedicati acolo! Oameni cu multi ani de experienta si care isi dedica tot ce au mai bun pentru scoala asta. Cum e posibil?! Cine e, de fapt aceasta doamna Sova Simona?

 23. Sa-ti fie rusine d-na Sotcan! Daca esti doamna te vei rusina! Cum de l -ai numit pe Lazar la Pedagogic si pe Cojocaru la Economic? Chiar nu va dati seama de stupizenia numirilor? Cu Perino ce ati facut? Mai este ROTARIAN? Stavarache s a dus!

 24. Cum ati numit in funcție doar nulitati si penali? Cine este David de la Pedagogic? Oare nu va uitati nici macar la aspect daca la cunostinte si merite nici nu v-ati interesat? Doamna nu este demna de aceasta funcție din nici un punct de vedere. O insipida, incolora si inodora cu un aspect oribil, fara merite nici macar mici, nu avem pretenții. Facand exceptie candidatura dansei la functia de consilier pe un loc final pe lista, ce aptitudini ati gasit la ea? Lazar din nou in frunte? Adică a renunțat el la postul de inspector adj numai ca sa fie director??? Ferdinandul condus de un cadru didactic din Sascut??? Dar S-au terminat profesorii buni din Bacău si am luat ce am mai găsit? De ce nu ati dus Sascutul la un liceu tot tehnic sau mai slabut, dar sa o puneti la Ferdinand??? Economicul condus de Cojocaru??? Artele conduse de cineva din exterior care habar nu are cu ce se mananca, ca sa lase loc lui Stan care nu mai încape la CCD. Uaaaaa. Da oare chiar ne credeți pe toți prosti si ușor de dus de nas? Cum adică “sper sa nu fiu nevoită sa dau explicații………” BA DA. Trebuie sa dați justificari atat profesorilor cat si elevilor si părinților care au fost criteriile de schimbare din funcții a directorilor, mai ales celor cu rezultate notabile si de ce nu si a celor care au greșit ca sa știm si noi ce se intampla si cum ati facut si noile numiri. De ce sa nu fiti nevoită? Sunteti OBLIGATĂ. Nu este plantatia personală.

  • Anul trecut aceeasi conducere a ISJ a adus la Scoala Nr 10 din Bacau o profesoara din Sascut si a instalat-o directoare. A stat numai in concedii si anul a trecut… A excelat prin absenta. In cazul acesta, scoala a demonstrat ca functioneaza si fara ea.
   Cred ca la Sascut este pepiniera de directori foarte buni si la Bacau toti profesorii sunt prosti!

  • Lasa ca esti tu cineva prea mare! Urla modestia in tine. Cred ca suferi de grandomanie,ceva…Esti un pedagog “desavarsit” la felul cum vorbesti despre colegii tai(probabil). Asa le vorbesti si elevilor? II faci “insipizi,incolori, etc?Limbajul…
   Ai dreptate! Scolile nu ar trebui sa fie plantatia personala a nimanui. Nici a ta care stabilesti ce si cum prin toate scolile enumerate.

   • De unde reiese faptul ca sunt colegii mei sau ca sunt cadru didactic? Eu nu am stabilit nimic nicăieri pentru ca nu am nici putere si nici nu merita efortul. Mi-am exprimat părerea despre ce fel de oameni se propun in funcții si cine este sprijinit si ca trebuie justificat. Daca nu iti place si consideri ca limbajul este sub nivelul tau de intelect trebuia sa nu citești dar mai ales sa comentezi. Fiecare crede ce vrea si isi expune părerea personală in ce mod doreste.

 25. Sunt absolvent de Ferdinand si o felicit pe dna Stocan pt ca a reusit pe deplin ce si-a propus si anume invrajbirea profesorilor intre ei. Elevii au ramas la capitolul “si altele”. Sa nu ne miram daca la anul vor fi alte modificari. “Divide et impera”! Daca pana acum stiam doar de Barzu si Berza, acum vad ca mizeria se extinde dramatic. Ce directori incapabili am avut pana acum ! Mai ales dna Berza care de “corupta” ce e a fost promovata. Iar daca e corupta, inseamna oare ca Vranceanu a devenit scoala de corectie ? Rusine !

 26. Ar fi corect ca d-na Sotcan sa prezinte motivele schimbarii pentru fiecare director in parte, asa pentru a demonstra cat e corecta si profesionista. “Am cel putin un motiv foarte obiectiv in dreptul fiecarei schimbari de directori. Sunt decizii pe care mi le asum.”Sa-si asume si precizarea motivelor, doar este o institutie publica, in care sunt implicati elevi, parinti, profesori, nu SRL ISJ. Ar fi de asemenea corect sa ne prezinte si CV-ul dumneaei profesional, mai ales pentru ca va candida la parlamentare din cat se aude, ca sa vedem si noi ce realizari remarcabile au recomandat-o pentru functia de sef al invatamantului la Bacau si viitor parlamentar! Cat despre realizarile ca inspector general, ele se vad cu ochiul liber! Nu trebuie sa stim ce votam?

  • Ce motive obiective? Dupa bunul plac al dansei si dupa criteriul politic. Iar motivele daca le va spune pt fiecare director sa le justifice si cu hartii nu numai cu vorbe goale. ISJ chiar ca a ajuns SRL ul d nei Sotcan

 27. reies multe lucruri interesante…in primul rand logica doamnei inspector de a isi bate joc de scolile din bacau. apoi parerea unora despre colegii profesori. citesc de la sascut vine la ferdinand, ce poate aduce bun…hmmm. adica unii suntem superiori si altii nu…nu e de bine…puteam spune ca si colegi de breasla doar saraca face naveta pana la bacau, ii trebuie cazare (daca nu are)…istovitor pt ea…apoi diform, insipid etc. probabil in fata elevilor pledam sa nu apeleze la caracterizari fizice noi facem asta intre noi…oameni care se agata de functii nestiind ca este un final si in asta…sau ca si altii pot fi mai buni in management. nimeni pana la urma nu are cunostinte de management.le dobandesc din mers. daca tot facea schimbarea asta trebuia un training solid pe vara trei luni nu 40 de ore etc cum se face la ccd. pt ca unii habar nu au cu ce se mananca directoratul asta.

 28. Ce ironie,. d-nei Dana Enache nu i s-a mai prelungit delegatia,pt.ca iese la pensie,in schimb la Scoala Miron Costin , a fost pus director prim un pensionar(in primul an de prelungire),Patrichi! Nu vedeti ca va-ncurcati in propriile minciuni?
  Pe Dana Enache n-a sustinut-o primarul de la Letea Veche,ca pe Patrichi!

 29. Toti cei care se doresc directori fac sluj la portile partidelor…isi doresc functiile pentrru BANI, intrucat salariul de simplu profesor nu-i satisface. Ar trebui, in mod normal, ca directorilor sa li se interzica efectuarea de ore suplimentare (si asa se plang ca nu le ajunge timpul)…Unde mai pui ca majoritatea beneficiaza si de gradatii de merit..De aceea, nu trebuie “plans” pe umerii niciunuia cand e demis. In fond, toti sunt niste oportunisti ai invatamantului in vreme de criza…

 30. Ma intreb daca legea e pentru toti la fel.Unora li se cere sa fie in Corpul de expeti pentru o functie de conducere, iar altora(Gora) li se da delegatie fara!Ajuta-ma Doamne sa pricep!

 31. Da’ vad ca nu numai directori au fost schimbati, ci si inspectori! De ce n-o mai fi incaput inspectoarea de romana Constantinescu? N-are ” culoarea” favorita, iar presiunile politice sunt prea mari. Pacat, este un om si un profesor deosebit, despre care am numai cuvinte de lauda.Regretabil este ca raman cei uzati,profesional si moral, dar cu capul plecat…

 32. Imi pare extrem de rau sa aud ca au schimbat-o pe d-na inspector Constantinescu! Un profesor de calitate, iubit de elevii sai si cu rezultate. O femeie distinsa, cu reale calitati de dascal. Pacat ca astfel de oameni sunt dati deoparte. O prezenta extrem de agreabila si agreata, un bun inspector si un om dedicat muncii sale. Cei de la Colegiul National “Vasile Alecsandri” trebuie sa fie mandri ca au in echipa un astfel de profesor.

 33. Pai cred ca la asta s-a gandit Sotcan cand a trimis-o la catedra,Ca au nevoie elevii de ea ca sa mentina ridicata stacheta la Alecsandri! Dar tot regret schimbarea ei.Relationeaza foarte bine cu toata lumea iar colegii de romana o respecta in mod deosebit.

 34. Doamna Constantinescu este un om deosebit, calm, așezat, fără urma de “pica” și invidie. Tot răul spre bine în ceea ce privește situația de acum.

 35. …ma intreb (retoric, bineinteles ) ce alt subiect prezinta un inTeres atat de mare reflectat in comentarii ???? Cu siguranta niciunul ! Concluzia este simpla si vine de la sine : categoria asta profesionala este de o lasitate si obedienta rar intalnite !!!! In consiliile profesorale de regula e liniste , sedinte de sindicat nu se fac, despre sedintele cu directorii , ce sa mai vorbim …!!!Nimeni(sau aproape nimeni) nu are nimic de comentat atunci cand figura si numele sunt la vedere !!! In schimb sub aripa anonimatului toti sunt razboinici curajosi !

 36. Din cauza faptului ca lumea este speriata si nu are curaj sa vorbească se ascund sub pseudonime. E bun si asa ca ies la iveală multe dar cum se concretizeaza? Ce putere avem? Toata lumea isi spune oful, si???

 37. Ma bucura doar ca a fost schimbata fotografia dnei de fier, Sotcan. Ca ma cam saturasem de poza aia cu care a venit de la Tg Ocna, asa ca nasa mare de la tara, cu permanent. Acum e si ea dna de resedinta de judet,ca de, noi orizonturi. Ce va mira??E la fel, la vremuri noi, tot noi. Mizeria din inspectoratul Bacau e cunoscuta pana la ministru, dar Sotcan e vipera mare, te face din cuvinte, iar nedreptatea si nerespectarea legii e la ea acasa. Intrebati profesoara care a fost la concursla minister pentru inspector adjunct, ca sunt multe de povestit. Nu conteaza cat esti de bun,ci in ce partid esti, si cine te sustine.Atat!

 38. Asi fi de parere ca cei numiti in functii de director sa fie macar membrii in corpul de experti. Sunt numite in functie persoane care se regasesc NEPROMOVATI pe listele din seria 10. Aia adevarati MANAGERI!

 39. Directorii si inspectorii se bucura cand sunt numiti politic si plang cu lacrimi mari cat Marea Moarta cand sunt schimbati, tot politic. Niciun director sau inspector nu ar trebui sa stea mai mult de 2 ani pe post, prin lege, ca prea se obisnuieste cu scaunul si sufera rau la plecare. Nu directorul face o scoala sa functioneze, ci elevii si profesorii acesteia (elevii buni si profesorii adevarati).

 40. Grupurile au nevoie de lideri pentru a nu funcționa haotic. Cu lideri buni, oamenii își sporesc potențialul. Bun sau rău, din păcate! Din păcate, de cele mai multe ori dau sfaturi cei care nu si pot conduce nici măcar viața lor.

LĂSAȚI UN MESAJ