În perioada 24-26 iunie a.c., aproximativ 150 de polițiști din județul Bacău au acționat suplimentar față de dispozitivul curent pentru pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea liniștii cetățenilor.

Astfel polițiștii de ordine publică, de la rutieră, investigații criminale, investigarea crimnalității economice și din cadrul altor structuri au efectuat 29 controale, au instituit 7 filtre rutiere și au efectuat alte 19 activități specifice muncii de poliție.

În urma acestor activități au polițiștii au constatat 5 infracțiuni, dintre care 2 în flagrant delict.

Ca urmare a abaterilor constatate polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au aplicat 495 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 161555 de lei.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar în urma controalelor efectuate la de unități comerciale s-au luat măsuri de sancționare contravențională la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite în 8 cazuri.

Polițiștii de inevastigarea criminalității economice au acţiona în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor comerciale ilicite şi protecţia populaţiei, cu ocazia sărbătorii Hramului Bacăului .
De asemenea, în noaptea de 25/26 iunie a.c., polițiștii de investigarea crimnalității economice, împreuna cu reprezentanţi ITM, au acţionat în cluburi de noapte pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul alimentaţiei publice, comercializării produselor accizabile, protecţia drepturilor de proprietate intelecrtuală şi forţă de muncă la negru.
Au fost verificate 12 unități comerciale, iar în urma abaterilor constatate polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 18 000 de lei și au confiscate suma de 1 397 de lei.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere polițiștii au desfășurat activități în urma cărora au aplicat 462 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 250 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii au reţinut 47 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au retras 11 certificate de înmatriculare.

Reamintim că, zilnic, polițiștii acționează pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ