Peste 850 de polițiști băcăuani au fost în stradă pentru liniștea și siguranța cetățenilor, în perioada minivacanței de Rusalii 2016, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Polițiștii au intervenit la peste 200 de solicitări primite din partea cetățenilor și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 275 000 de lei.

Urmare a ordinului ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă și a dispoziției şefului Poliției Române, chestorul de poliţie Bogdan Despescu, în perioada 17 – 20 iunie a.c., peste 850 de poliţişti şi 500 de autospeciale au acţionat în județul Bacău, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca minivacanţa de Rusalii să fie petrecută în siguranţă.

PUBLICITATE

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română, și-au atins scopul.

Polițiștii au intervenit la 225 de sesizări primite de la cetățeni, dintre acestea 162 fiind apeluri prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Tot în această perioadă, polițiștii au prins în flagrant delict 15 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni.

În cadrul activităților efectuate, polițiștii din județul Bacău au aplicat 816 sancțiuni contravenționale, în valoare de 274 120 de lei, și au confiscat bunuri de 13 140 de lei.

O atenție deosebită a fost acordată traficului rutier, polițiștii acționând pe principalele drumuri naţionale pentru ca cetățenii să se deplaseze spe zonele de agrement și să se întoarcă acasă în condiții cât mai sigure.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 659 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 229 000 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 11 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 375 pentru viteză excesivă, iar 273 pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 82 de permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare auto.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ