Absolventii care nu au reusit sa ia examenul de bacalaureat sunt acum prezenti in sesiunea de toamna. Dupa ce au trecut de probele orale, luni au avut de sustinut prima proba de foc: teza scrisa la limba si literatura româna.

Arghezi sau Barbu?

Candidatii au intrat in salile de clasa pentru a sustine examenul la ora 9.00, iar timpul efectiv de lucru a fost de trei ore.

La primul subiect au avut de analizat un text, din Gib.I.Mihaiescu – „Bordeiul din rezerva”, unde trebuiau sa raspunda la mai multe cerinte: sinonimele pentru durere si fagaduiesti, rolul unor virgule, sensul conotativ al unui substantiv, conturarea unor imagini spatiale din text, stabilirea tipului de perspectiva narativa, rolul unor verbe la timpul prezent si exemplificarea unor trasaturi ale geniului epic.

La al doilea subiect, absolventii prezenti in examen au avut de scris un text argumentativ despre rolul emisiunilor culturale in societatea actuala, iar la al treilea subiect au avut de redactat un eseu in care sa vorbeasca despre „tema si viziunea despre lume” intr-un text poetic ce apartine lui Tudor Arghezi sau lui Ion Barbu.

S-au inscris 548 de candidati
69 au absentat
Nu s-a inregistrat nicio eliminare

Urmatorul examen, miercuri

Miercuri, in sesiunea de toamna a Bacalauratului este proba obligatorie a profilului, la disciplinele Istorie sau Matematica, unde s-au inscris 606 candidati, iar vineri, proba la alegere a profilului si specializarii, la una dintre disciplinele Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie, unde sunt asteptati 595 de candidati. Cei care au mai sustinut aceste probe, in sesiunile anterioare, acum dau examen numai la probele pe care nu le-au promovat.

In judet sunt patru centre de examen pentru aceasta sesiune: doua in Bacau – Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” si Colegiul Economic „Ion Ghica”, unul in Onesti – Colegiul National „Dimitrie Cantemir” si unul in Moinesti – Liceul Teoretic „Spiru Haret”.

Primele rezultate vor fi afisate in 29 august, pâna la ora 16.00 si, in aceeasi zi, pâna la ora 20.00, pot fi depuse contestatiile. Dupa solutionarea contestatiilor, rezultatele finale vor fi afisate pe 1 septembrie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ