program examenul auto
Se schimbă regula privind reexaminarea candidaților respinși/foto: Ramona Ionescu

– aglomerările fără precedent din istoria examenelor auto (proba practică) ținute în Bacău, au împins programările candidaților până anul viitor – sunt destui candidați care au fost “admiși” anul acesta la proba teoretică și „respinși” la proba practică, iar calculatorul i-a programat „la oraș” abia anul viitor

Pentru decongestionarea acestei situații, Instituția Prefectului județul Bacău și conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bacău au aplicat mai multe soluții în favoarea candidaților.

Viitorii conducători auto au o zi în plus (sâmbăta) să susțină proba practică. Acest lucru înseamnă că examinatorii muncesc și ei mai mult, deși nu se știe încă cum și când le vor fi plătite orele suplimentare.

Revenind la candidați, cei care au fost programați în primele luni ale anului 2018 să susțină examenul practic, au avut posibilitatea să se reprogrameze într-un anumit interval, pe un număr limitat de locuri. Cererile au epuizat repede oferta SPCRPCÎV Bacău, iar cei mai puțin norocoși au rămas cu vechea programare.

Reexaminarea auto se va ține doar în Bacău

Pentru viitorii cursanți ai școlilor de șoferi, conducerea SPCRPCÎV Bacău a publicat pe site-ul Instituției Prefectului județului Bacău, graficul activității de examinare la proba practică.

Conform instituției citate, începând cu 06.03.2018, proba practică a examenului auto se va desfășura în municipiul Bacău, municipiul Onești și municipiul Moinești.

În municipiul Bacău, examinarea la proba practică pentru categoriile B,BE,B1, se va desfășura în zilele de luni (o dată la două săptămâni), în toate zilele de marți și vineri ale săptămânii și în ziua de miercuri dacă se impune, în funcție de termenele de programare din celelalte locuri.

Examinarea la proba practică pentru categoriile C, CE, D, DE, TR, C1, C1E, D1, D1E are loc în fiecare zi de joi a săptămânii.

Iar pentru categoriile AM,A1,A2,A în zilele de marți o dată la două săptămâni (excepție lunile ianuarie, februarie, noiembrie și decembrie, din cauza condițiilor meteo).

O veste nu tocmai bună pentru cei care locuiesc în județ și au picat orașul, este aceea că reexaminarea auto se va da numai în municipiul Bacău, începând cu 06.03.2018.

Examenul auto pentru Onești

În municipiul Onești, proba practică pentru categoriile B,BE,B1 se va desfășura în fiecare zi de miercuri a săptămânii.

În Onești vor da proba de îndemânare doar candidații care se află la prima examinare la proba practică. Ceilalți vor fi reprogramați să susțină următorul examen în municipiul Bacău.

În ceea ce privește examinarea la proba practică pentru categoriile C, CE, D, DE, TR, C1, C1E, D1, D1E, aceasta se va da în fiecare zi de miercuri a săptămânii.

Zilele de miercuri sunt rezervate și pentru cei care vor permis de conducere pentru categoriile AM, A1, A2 și A, excepție fiind zilele în care condițiile meteo nefavorabile vor face imposibil acest lucru.

Moinești, o dată la două săptămâni

Viitorii șoferi amatori din municipiul Moinești sau din localitățile învecinate vor putea să-și testeze îndemânarea la condus în zilele de luni (o dată la două săptămâni). Vestea este valabilă doar pentru cei care susțin această probă practică pentru prima dată.

Candidații care nu au trecut proba orașului vor susține următorul examen doar în municipiul Bacău.