Cazul femeii care mergea sa se prostitueze impreuna cu copila de numai patru ani deschide o discutie despre ceea ce se intâmpla “dupa”. An de an, mii de prostituate sunt prinse in flagrant, anchetate si amendate.

Conform legii, amenzile se constituie venit pentru primaria pe raza careia s-a constatat fapta. An de an, zeci de primarii din tara isi construiesc bugetul pe baza unor venituri pe care nu le vor realiza niciodata, pentru ca femeile care practica meseria aceasta nu platesc amenzile. Au fost cazuri de prostituate care au strâns amenzi in valoare de peste un miliard de lei vechi, deci sumele nu sunt tocmai mici.

Acum, sa ne imaginam ca o primarie din zona rurala, care are bugetul local anual la nivelul câtorva miliarde, se procopseste cu o zona in care isi fac veacul “fetitele”. La finele anului, când se creioneaza bugetul, Primaria respectiva ar trebui sa prinda la capitolul “venituri” si miliardele din amenzile acestea.

Doar ca miliardele nu vor fi incasate niciodata. Dar vor figura la buget ca si incasari nerealizate iar când primaria va cere ajutoare financiare de la Guvern, s-ar putea gasi un glumet care sa le bata obrazul: “ba, voi vreti alocari bugetare de la bugetul national dar nu sunteti in stare sa va colectati veniturile?”.