Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, în data de 19.09 a.c., în jurul orei 06.00, în timp ce executa o acţiune punctuală ce viza combaterea braconajului piscicol, a surprins în flagrant pe lacul de acumulare Galbeni, în zona comunei Tamaşi, doi bărbaţi în timp ce pescuiau folosindu-se de şase plase de pescuit.

La momentul depistării una dinte persoane a reuşit să fugă, fiind interceptată ulterior. Jandarmii au identificat pe H.R. în vârstă de 26 de ani şi pe S.I. de 37 de ani, care aveau asupra lor şase plase de pescuit de tip monofilament cu dimensiunile de 1,5 m x 50 m, pe care le foloseau la pescuit şi 10 kg peşte care, fiind viu, a fost redat mediului natural.

Drept urmare, jandarmii au întocmit bărbaţilor respectivi actele de constatare sub aspectul comiterii unei fapte susceptibile încălcării prevederilor din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, acestea şi plasele de pescuit fiind predate lucrătorilor de poliţie pentru continuarea verificărilor în acest caz.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ