Poliţia Română a desfăşurat acţiunea “BLOCADA” pentru prevenirea comiterii de infracţiuni şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

În perioada 25 iulie – 31 august a.c., poliţiştii din judeţul Bacău au constatat peste 270 de infracţiuni, au aplicat peste 7400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2 000 000 de lei, au confiscate 7 arme, au depistat 20 de personae urmărite şi 3 autovehicule furate.

Sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, în perioada 25 iulie -31 august a.c., la nivel national s-a desfăşurat acţiunea “BLOCADA” pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

PUBLICITATE

În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în această perioadă în judeţul Bacău, la care au participat poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, au fost constatate 271 de infracţiuni, dintre care 154 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 20 de persoane urmărite, dintre care patru aveau mandate europene de arestare emise de alte state.

Au fost confiscate 7 arme, dintre care 4 letale şi au fost identificate 3 autovehicule furate.

De asemenea, au fost applicate 7 442 sancţiuni contravenţionale,în valoare totală de 2 101 730 lei, dintre care 1 157 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică şi 231 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 5 288 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 35 pentru consum de alcool, 1 840 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 52 pentru nerespectarea normelor legale privind depăşirea.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 47 145 de lei, au reţinut 362 de premise de conducere, dintre care 65 pentru consum de alcool şi 84 pentru viteză şi au retras 150 de certificate de înmatriculare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ