Bloc evacuat din cauza unui incendiu

0

Luni, 24 octombrie 2016, la ora 17:37, Garda de Intervenţie din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în municipiul Bacău, strada Henri Coandă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o garsonieră situată la etajul IV al unui bloc de locuinţe, de tip P+4.

La sosirea echipajelor la locul intervenției s-a constatat faptul că incendiu se manifesta în interiorul unei garsoniere, în care locuia cu chirie, o femeie, în vârstă de 48 de ani, împreună cu nepotul acesteia, în vârstă de 1 an şi 5 luni.

Din cauza materialelor combustibile aflate în interiorul locuinţei au fost degajate cantităţii mari de fum atât pe casa scării, cât şi la etajele inferioare. Astfel, un număr 43 de persoane s-au autoevacuat.

PUBLICITATE

Incendiul a fost lichidat la ora 18:15.

Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, precum şi psihologul unităţii, care a acordat asistenţă psihologică chiriaşei şi încă altor două familii.

Echipajul SMURD Bacău a acordat măsuri de prim ajutor chiriaşei, în vârstă de 48 de ani, însă aceasta a refuzat transportul la spital.

Femeia şi minorul au fost cazaţi într-o cameră din alt imobil, pusă la dispoziţie de către o societate comercială. De asemenea, alte două familii cu minori, au fost relocate în alt imobil pus la dispoziţie de către administrator.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă efectul termic al curentului electric, au ars bunuri materiale din garsonieră pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ