De Ziua Armatei Române, militarii au dat onorul

0

– pe 25 octombrie sarbatorim 72 de ani de când ne-am eliberat tara – este ziua in care ne-am recâstigat pamântul strabun -sarbatorirea Zilei Armatei Române este stipulata de Decretul nr. 381 din 1.10.1959

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sarbatoreste Armata Româna. La 25 octombrie 1944 soldatii români au eliberat Transilvania de Nord de sub ocupatia horthysta, in urma bataliei de la Carei.

Eliberarea intregului teritoriu national s-a obtinut prin lupta eroica a peste 525.000 de militari angajati nemijlocit in lupta, intre 23 august si 25 octombrie 1944. Dintre acestia, au fost ucisi sau raniti circa 58.000. Pierderile provocate inamicului s-au ridicat la 89.934 militari, dintre care 76.275 prizonieri.

PUBLICITATE

Despre istorie si actele de vitejie ale ostasilor români s-a vorbit si in Bacau, la monumentul eroilor din incinta Cimitirului Central, acolo unde, incepând cu ora 12.00 a avut loc un ceremonial religios, unul militar, s-au depus jerbe si coroane de flori, Muzica Militara a intonat inmul României, iar militarii din Garnizoana Bacau au prezentat onorul la finalul manifestarii.

La eveniment au participat militari activi si in rezerva sau retragere, reprezentantii autoritatilor locale, membri ai unor formatiuni politice, candidati la alegerile europarlamentare, reprezentanti ai unor institutii publice si societati comerciale, elevi de la Scoala Gimnaziala “Alecu Russo” si Scoala Gimnaziala “George Bacovia”.

Un sobor de preoti a tinut o slujba de pomenire, iar comandorul Florin Serban Capitanu, loctiitorul comandantului Garnizoanei Bacau le-a vorbit celor prezenti despre semnificatia zilei de 25 octombrie.

Din pacate, bacauanii lipsesc din ce in ce mai mult de la astfel de evenimente.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ