Sute de casti, sute de voluntari in miscare, sute de motociclete in parcare. Un furnicar multicolor, sub un soare infernal. Asa arata sâmbata, la prânz, santierul deschis de Habitat for Humanity in Izvoare, la marginea Bacaului.

Toate sunt fierbinti, si pietrele, si aerul, si palmele tinerilor inimosi care au venit sa puna temelia celor 40 de locunite construite de Habitat pentru familiile defavorizate. Erau asteptati 300 de motociclisti din toata tara, dar au venit 350.

In cautarea locului in care se toarna betonul l-am descoperit pe Cosmin Necula, noul primar al municipiului, purtând casca de constructor. “Sunt unul dintre voluntarii Bacaului care a venit sa sustina acest parteneriat. Mi se pare foarte frumos si foarte incurajator ce se intâmpla aici. Ma bucur sa vad comunitatea lucrând pentru oameni, e un model de buna practica ce trebuie extins”, a afirmat Cosmin Necula.

Alaturi de el se afla viitorul presedinte al Consiliului Judetean. “Sunt aici in calitate de voluntar. Ca director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului stiu care sunt nevoile judetului si ce trebuie facut pentru tinerele familii”, a marturist Sorin Brasoveanu.
Totul se misca in tabara de munca din Izvoare: unii motociclisti, indrumati de constructori, toarna fundatia, altii rasucesc sârme legând fierul beton, altii cara materiale cu roaba. Voluntarii FSC Bacau se ocupa de logistica: le aduc apa proaspata muncitorilor, fac cafea, strâng gunoaiele. Nimeni nu sta degeaba, desi caldura pare a topi totul.

Mario de Mezzo, director national al Habitat for Humanity România, ne explica cine i-a adus pe cei 350 de motociclisti in Bacau: “Anul trecut, cârcotasul Cristi Hrubaru a fost pe santier si a participat la construirea primelor opt case. I-a placut atât de mult proiectul incât s-a gândit sa dea o strigare. A realizat si un filmulet in care face apel la implicarea in acest nou proiect. A crezut ca vor veni 20-30 de motociclisti, dar au venit 350.”

“Bikers for Humanity” se va incheia mâine, 19 iunie, cu un tur al orasului in care cei 350 de motociclisti ii vor saluta pe bacauani. Parada lor va incepe, la ora 11,30, din Izvoare si va traversa centrul Bacaului, pâna la Parcul Trandafirilor.

[wonderplugin_gallery id=”599″]

BIG BUILD 2016

Proiectul prin care Habitat for Humanity construieste 40 de case in Izvoare se va incheia in toamna, la BIG BUILD 2016, eveniment la care vor participa 800 de voluntari din 15 tari. Beneficiarii proiectului vor fi bacauani cu venituri mici. Sunt eligibile familiile care au nevoie de o locuinta, au disponibilitatea de a contribui cu munca voluntara la construirea locuintelor, pot plati un avans de 2.000 de lei si rate lunare (fara dobânda, fara profit) timp de 20 de ani. Costul unei case este de 100.000 de lei.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE