Doi adolescenti de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau s-au luat la bataie, se pare, din cauza unei fete. Un baiat de clasa a X-a a fost lovit cu pumnul in fata de un altul de clasa a XII-a, pe motiv ca i-ar fi sarutat iubita.

Incidentul a avut loc intr-una dintre pauze, in curtea institutiei de invatamânt. Victima a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau, insa leziunile nu au fost severe.

„Pacientul a fost adus la unitatea noastra, i s-au facut toate investigatiile medicale necesare si a plecat acasa cu reteta, pentru ca nu a avut nevoie de internare”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau.

Cazul a fost preluat de Politie

Imediat au fost sesizati politistii locali care au in supraveghere acest colegiu.

„La solicitarea celor de la liceu ne-am deplasat la fata locului unde au fost identificati mai multi martori. Din ce am inteles de la ceilalti elevi, cei doi erau prieteni iar incidentul s-a petrecut pe fondul unui conflict spontan.

Cazul a fost preluat de politistii de la Sectia 2, pentru ca vorbim de o infractiune de lovire. Acesta este singurul incident inregistrat in institutiile de invatamânt pe care noi avem competenta, de la inceputul anului scolar”, a spus Florin Podoleanu, purtator de cuvânt la Politia Locala Bacau.

Politistii de la Sectia 2 au intocmit dosar penal si fac cercetari pentru a stabili imprejurarile exacte in care s-a petrecut evenimentul.

In primele sase luni ale acestui an, in scolile din judetul Bacau, au avut loc 24 de infractiuni, dintre care 12 au fost de lovire, iar 9 elevi au fost implicati in comiterea unor fapte penale.

„Din pacate, este un incident care nu face cinste liceului nostru. Elevul agresor este din clasa a XII-a C, la profilul matematica – informatica, iar elevul lovit este din clasa a X-a D, la matematica – informatica, intensiv engleza. Stiu ca se va ajunge la dosar penal. Noi am deschis propria ancheta interna si vom lua, cu siguranta, masurile necesare. Se va intruni consiliul profesoral, insa trebuie stabilit cu exactitate gradul de vinovatie al elevului agresor. Se va ajunge la nota scazuta la purtare.”
prof. Gabriel Andrei, director CN „Gh.Vranceanu” Bacau

Geta P.
Roxana N.