Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului Axinte Vasile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor și de corupere sexuală a minorilor.

La data de 8 august 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bacău, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada 2014—2015, inculpatul Axinte Vasile (în vârstă de 64 de ani) a săvârșit acte de natură sexuală cu două minore cu vârste de 8 ani, respectiv 10 ani, și a întreținut în repetate rânduri raporturi sexuale cu o altă minoră în vârstă de 11 ani, în prezența celor două.

PUBLICITATE

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ