Un bărbat de 43 de ani din comuna băcăuană Filipești este acuzat chiar de concubina sa că și-ar fi violat în mod repetat fiicele vitrege minore.

Femeia a făcut denunțul marți, 6 august, iar polițiștii l-au reținut pe bărbat. Concubina își acuză iubitul că ar fi obligat fetele, de 15 și, respectiv, 17 ani, să întrețină relații sexuale.

Bărbatul este cercetat pentru viol și loviri și alte violențe sub forma violenței în familie. Direcția pentru Protecția Copilului a deschis o ancheta în acest caz. De caz se ocupă și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău.

„Marți seara am fost prezenți la audieri, iar dimineață o echipă de experți a plecat pe teren și a făcut o evaluare la domiciliul mamei”, a explicat Sorin Bîrlădeanu, director în cadrul DGASPC.

Femeia mai are trei copii cu actualul partener. În mod cert, toți minorii vor avea nevoie de consiliere, a precizat directorul DGASPC Bacău.

El a adăugat că bărbatul acuzat de viol a fost arestat pentru 30 de zile, iar adolescentele sunt în siguranță acum, cu mama.

„Noi monitorizăm cazul în continuare și vom oferi servicii de consiliere și suport mamei, celor două fetițe și celorlalți trei copii ai cuplului”, a mai declarat Sorin Bîrlădeanu.