Bacăul vrea produse tradiționale

Băcăuanii s-au arătat dornici să participe la expoziția cu vânzare ”Made în Bacău” al cărei ”vernisaj” a avut loc duminică, 17 decembrie, în incinta restaurantului ”Papa Bun pe Jar” din Bacău.

Așa se explică numărul mare de băcăuani care s-a și perindat pe tot parcursul desfășurării evenimentului (10.00- 16.00), unul pus la cale de Asociația non-profit ”Made în Bacău” în parteneriat cu ”Papa Bun pe Jar” și care a avut ca scop crearea unui mediu favorabil producătorilor individuali din județ. Mai mult, expoziția se dorește, totodată, a deveni o tradiție… săptămânală, după cum înșiși organizatorii au declarat.

„Încercăm să suplinim prin metode private și prin bunăvoința gazdei (Papa Bun pe Jar n.r.) lipsa unui târg de Crăciun în Bacău. Ne dorim să devină o tradiție personală, dar asta nu vom putea reuși decât într-un spațiu organizat și cu sprijinul autorităților locale. Acest târg ar însemna și locuri de muncă și bani pentru județ”, declară Sorin Heisu, unul dintre organizatori.



Târg cu degustări

Cei care au trecut pragul târgului au putut degusta și cumpăra produse alimentare din cele mai gustoase, de la gemuri, magiunuri, dulcețuri, plăcinte și prăjituri de casă, până la preparate și semipreparate din carne, lactate, zacuști, chiar sarmale, răcituri și murături, bunătăți care să asigure o masă îmbelșugată și gustoasă de Crăciun și Anul Nou.

„Răcitură din cocoș de țară, sărmăluțe în pâine și sarmale în dovlecel, sunt rețetele noastre din Ardeal. Eu sunt din Ardeal, dar m-am mutat în Bacău și am luat rețetele de la bunica mea. Suntem la început de drum, dar avem încredere”, declară Ciprian Ilieș, producător local asocial cu Robert Roca.

Băcăuanii prezenți la eveniment au putut admira și cumpăra produse hand-made precum ornamente, decorațiuni și produse de artizanat, potrivite Sărbătorilor de Iarnă și nu numai, pentru a înfrumuseța propria casă sau pentru a fi dăruite.

Evenimentul a avut și scop caritabil, la standul numărul 18 putând fi donate produse cumpărate care vor ajunge la Hospice Lumina, Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice din Bacău. ”Orice mică donație pentru Asociație (Lumina, n.r.) sau pentru Centru contează enorm pentru noi, deoarece nevoile sunt nenumărate. E o bucurie să primim darurile venite din partea băcăuanilor.

Simțim astfel că lumea vrea să fie alături de noi! Beneficiarii Centrului sunt în număr de 14, inclusiv din alte județe, iar vârsta pacienților este 0-18 ani. Mulțumim din suflet tuturor celor care înțeleg nevoile acestor copii și că ne sunt alături!”, a spus Mihaela Dumitrache, directorul Asociației Lumina din Bacău.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"