FOTO: Cristian Ghingheș

Municipiul Bacău va fi viitoarea Capitală a Tineretului din România (2 mai 2017- 1 mai 2018), anunțul fiind făcut duminică seara, în cadrul Galei Tineretului din România, care a avut loc la Opera Națională Română din Timișoara, oraș care deține în prezent acest titlu.

Primarul Cosmin Necula a fost prezent la ceremonie

“Va mulțumesc pentru acest titlul și nu o sa va dezamăgim! Bacaul este orașul în care cetățenii au ales un primar de 37 de ani și un consilier local de 22 de ani. Este orașul care încearcă sa își aducă tinerii acasă, pentru ca ei sunt inima noastră”, a declarat primarul.

Câștigătorul va primi și un premiu de 50.000 de euro, acordat de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR).

Contracandidata Bacăului a fost Constanța, ambele orașe îndeplinind criteriile de înscriere în concurs și fiind declarate candidaturi eligibile.

La ediția 2016 a Galei Tineretului din România, desfășurată sub mottoul ”Tinerii. Acum!”, au fost înscrise în cadrul competiției 124 de proiecte implementate în perioada 2015-2016, în cadrul cărora au fost implicați 80.647 de tineri sprijiniți de peste 2.100 de lucrători de tineret.

La evenimentul de duminică seara au fost prezenți în jur de o mie de tineri din întreaga țară care au participat la premierea unor proiecte depuse de colegii lor pe diverse secțiuni, de la învățare nonformală și cultură până la sănătate, sport, voluntariat, antreprenoriat, muncă și angajabilitate, internațional, includere socială și participarea tinerilor în comunitate.

”Proiectele depuse demonstrează că tinerii reprezintă în primul rând o resursă importantă care contribuie activ în comunitate. Cele mai multe proiecte au abordat teme legate de participarea activă a tinerilor în comunitate și aspecte legate de învățarea nonformală și formarea personală și profesională”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Pentru fiecare dintre cele zece secțiuni au fost selectați trei finaliști și s-au oferit o serie de premii speciale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Este egal cu 0 acest titlu !! Probabil un premiu de consolare..
    Sa crezi ca Bacaul e capitala Tineretului in 2017 este ca si cum Buhusi-ul ar fi Capitala Culturala a Romaniei !!!

  2. Un oras in care cultura lipseste si e inlocuiesta cu balciurile, tinerii nu au nici un viitor, nu au locuri de munca, nu au case si insusi primarul se plangea in campanie de aceasta problema. Președintele Iohannis afirmă și că tinerii din multe state sunt mai săraci ca generațiile anterioare și au probleme în a începe o viață independentă sau în a-și întemeia o familie.

  3. Oameni buni, voi nu intelegeti ce inseamna acest titlu. Concret, vorbim de un proiect ce se va desfasura in anul 2017, nu vorbim de ceea ce avem acum. Sa spui ca acest titlu este egal cu 0, inseamna ca habar nu ai despre ce vorbesti. Inainte sa lasati comentarii aiurea, va rog sa va informati, sa stiti despre ce vorbiti…

  4. Nu…acest titlu nu e egal cu 0.mai ales că vorbim de bani şi proiecte derulate pe tot anul 2017…Problema e că toată activitatea din spatele acestui titlu stufos trebuie să fie doar pentru tineri…locuri de muncă,locuinţe ,salarii corespunzătoare pregătirii ,facilităţi fiscale pentru angajatori.dacă există angajatori….şi după cum ştim realitatea e cu totul alta . Tineretul pleacă,locuri de muncă bine plătite nu sunt, şomajul în rândul tineretului e mare….dar noi visăm frumos într-un oraş care arată deplorabil!

  5. Strazi sparte, haite de maidanezi, apartamente fără căldură/apă calda, crâșme de cartier, spectacole de bâlci ieftin …Capitala Tineretului din Romania. Cred că e o glumă de prost gust! Noi nu avem nici Casă de Cultură funcționabilă…

LĂSAȚI UN MESAJ