In prezenta unui numar impresionant de credinciosi veniti din toate comunitatile catolice din Bacau, duminica, 13 noiembrie 2016, in cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18.00, printr-o celebrare solemna prezidata de PS Petru Gherghel, s-a inchis Poarta Sfânta din Biserica “Sfintii Petru si Paul”.

Portile simbolice, au fost deschise cu ocazia Anul Sfânt al Milostivirii la 13 decembrie 2015. Timp de un an, acestea au amintit de Isus Cristos care a spus: “Eu sunt poarta” (In 10,7) si de faptul ca oamenii au deschisa mereu poarta catre inima milostiva a lui Dumnezeu. Ritualul de închidere a Portii a cuprins rugaciuni speciale atât la începutul sfintei Liturghii, cât si la finalul acesteia.

Ca multumire pentru toate darurile primite în acest An Sfânt, toti cei din biserica au intonat imnul de preamarire a lui Dumnezeu, numit “Magnificat”.

Duminica, 20 noiembrie 2016, papa Francisc va închide Anul Milostivirii si Poarta Sfânta din bazilica “Sfântul Petru”. Sanctitatea Sa a stabilit ca portile sfinte ale bazilicilor din Roma si din toate diecezele lumii sa se închida în duminica precedenta acestui eveniment.

Început la 8 decembrie 2015, Anul Sfânt al Milostivirii se va încheia la 20 noiembrie 2016, când în Biserica Catolica va fi sarbatoarea Cristos, Regele Universului. Jubileul a fost un an “de har” si o buna ocazie pentru ca oamenii sa-si propuna sa fie mai buni.

În acest an multi au experimentat milostivirea divina în viata lor si au aratat la rândul lor milostivire fata de cei de lânga ei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ