Cu finantare pe Legea 350, anul trecut a fost sustinut proiectul Concert pentru suflet / foto RB

Potrivit unui raport al Centrului pentru Politici Educationale, Bacaul ocupa pozitia a treia in tara in ceea ce priveste fondurile alocate tineretului de administratiile locale.

Pe primul loc se situeaza vecinii nostri din regiune, din Iasi, care au alocat 1 milion de lei pentru a sustine activitatile de tineret, urmati, pe locul al doilea, de administratia din Timisoara, cu o alocare bugetara de 815.000 de lei. Municipiul Bacau a prevazut, prin Legea 350, alocarea a 300.000 de lei pentru domeniul tineret.

Chiar daca Bacaul a prins podiumul la acest capitol, consilierul local independent Cristian Ghinghes reaminteste ca „acest lucru se intâmpla dupa zece ani in care legea tinerilor nu a fost respectata. Si oricum, intreaga procedura de alocare a fondurilor ar trebui reluata, in opinia mea, pentru ca nu a fost deloc transparenta si nu s-au respectat nici macar termenele anuntate. Cred ca alocarea de fonduri pe aceasta lege ar trebui sa cada in sarcina urmatorului consiliu local.”

Intr-adevar, discutiile din acest an pe distributia banilor pe Legea 350 au fost mai aprinse ca niciodata, Consiliul Local actual intrunindu-se in trei sedinte fara succes in a promova proiectul de hotarâre. Aceasta pentru ca nu existau la inceput avizele de la comisiile de specialitate, iar ulterior secretarul Ovidiu Popovici a anunat ca nu va contrasemna proiectul, confirmând astfel ca ar indeplini obligatiile legale.

In acest an, Primaria Bacau a prevazut aproape 10 milioane de lei pentru a finanta activitatile organizatiilor din mai multe domenii: sport, culte, social, educatie si mediu, tineret, cultura. Ca de fiecare data in ultimii ani, domeniile avantajate ca finantare sunt sportul si cultele. Pentru prima data, s-a prevazut finantare pentru tineret si pentru cultura, prin doua domenii separate.

Potrivit proiectului de alocare a banilor, proiect care nu a mai fost aprobat, la domeniul tineret au ramas nealocati 107.200 lei, din bugetul total. S-au inscris cu proiecte doar 9 organizatii, printre care FSC, Fundatia Sfântul Ioan Bosco, Crucea Rosie, dar si Mioara Iacob cu proiectul Concert pentru suflet.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ