Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizare cod portocaliu pentru judetul Bacau, care anunta precipitatii importante, care vor depasi 50-60 l/mp si pe arii restrânse 80…90 l/mp.

Avertizarea este valabila in intrevalul 11 octombrie, ora 15 – 13 octombrie, ora 10.

De asemenea, o avertizare cod galben a fost emisa si de catre Administratia Bazinala Siret, valabila in intervalul 11 octombrie, ora 18 – 13 octombrie, ora 16.

Aceasta vizeaza posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite și niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

În judetul Bacau sunt vizate cursurile de apa din bazinele hidrografice Trotus, Bârlad si afluentii mici aferenti cursului mijlociu al Siretului.

Este important de mentionat faptul ca fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare în intervalul 12.10.2016 ora 06:00 – 12.10.2016 ora 24:00 pe unele râuri din bazinul hidrografic Trotus.

Administratia Bazinala de Apa Siret monitorizeaza evolutia cantitativa si calitativa a fenomenelor prognozate si intensifica masuratorile de la statiile hidrometrice.

Având în vedere condițiile meteorologice prognozate polițiștii băcăuani recomandă conducătorilor auto să să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Evitați oprirea și staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumului, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers.

De asemenea, pietonii vor trebui să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ