16 iulie 2024
ActualitateBacauanii devin "Cetateni Activi". Un motiv de ingrijorare pentru alesi

Bacauanii devin “Cetateni Activi”. Un motiv de ingrijorare pentru alesi

Parlamentari, consilieri judeteni si locali, ziaristi si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale s-au intâlnit, joi, la conferinta de lansare a proiectului “Cetateni Activi pentru Bacau”, finantat din Fondul pentru ONG si derulat de “Romanian Youth Movement for Democracy” (RYMD) si Asociatia “Un Zâmbet” Bacau”.

Dintre alesi, au fost prezenti Lucian Sova si Cosmin Necula, deputati PSD, Marcel Bujor, senator PSD, Ioana Dinu, consilier judetean al PSD, Cezar Olteanu, consilier judetean al PNL, Cristi Manolache, presedintele PER Bacau, si colegii sai de partid, Gabriel Casaneanu si Vasile Isvoran.“Proiectul nostru a pornit de la o constatare deloc revolutionara, o constatare privind o realitate care a devenit obisnuita: oamenii nu se mai implica in comunitatea in care traiesc, nu mai fac voluntariat, nu sunt interesati de ce fac alesii nostri, ca urmare nu mai merg la vot”, a explicat Marian Damoc, manager de proiect.

Initiatorii au prezentat obiectivele proiectului: dezvoltarea societatii civile si a spritului civic, crearea unei punti de legatura intre politicieni si cetateni, cresterea implicarii tinerilor in rezolvarea problemelor comunitatii.

Se va infiinta o coalitie de ONG-uri, apoi un grup cetatenesc de 350 de oameni, vor fi organizate mese rotunde si dezbateri cu alesii, cetatenii si jurnalistii. Prin intermediul proiectului si website-ului www.bacaulactiv.ro, bacauanii vor fi informati cu privire la activitatea parlamentarilor, a consilierilor locali si judeteni.

Criterii pe care se vor baza monitorizarea si evaluarea lor sunt prezenta la sedinte, eficienta, propunerile legislative/proiectele de hotarâre initiate, interventiile in plen, luarile de cuvânt etc. Asa cum arata Marian Damoc, managerul de proiect, datele preliminare culese de RYMD arata ca, pâna acum, alesii bacauani au foarte putine interventii si initiative.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri