La doar câteva luni de la angajarea pe un post de agent la Provident Financial România IFN SA (martie 2013), un barbat din Tg. Ocna s-a gândit ca-si poate pacali sefii si ca nimeni nu-si va da seama daca ia din incasari. Constantin H. a crezut ca a descoperit cea mai buna metoda si, ce-i drept, i-a mers, dar numai câteva luni.

“Inculpatul încasa de la clienti sume reprezentând rate scadente la împrumuturi, pe care trebuia sa le depuna la casieria reclamantului. În perioada noiembrie 2013 – martie 2014 a însusit din aceste încasari suma totala de 5079,63 lei, prin doua modalitati.

O prima modalitate consta în aceea ca încasa de la clienti suma reprezentând rata scadenta, elibera în mod corect chitanta, iar suma o însusea. O a doua modalitate consta în aceea ca încasa rata scadenta, elibera chitanta, dar pe exemplarul 1, predat clientului, înscria suma reala, iar pe exemplarul 2, pe care îl preda la PROVIDENT, înscria în fals o suma mai mica pe care o preda, iar diferenta o însusea”, arata anchetatorii.

PUBLICITATE

Anul trecut, Parchetul de pe lânga Judecatoria Onesti l-a trimis în judecata pe Constantin H., pentru delapidare si fals în înscrisuri sub semnatura privata. Barbatul si-a recunoscut faptele si a platit o parte din prejudiciu (900 de lei), beneficiind astfel de o pedeapsa mai blânda. Judecatoria Onesti l-a condamnat la 1 an închisoare la care a adaugat un spor de 2 luni si a dispus suspendarea executarii sub supraveghere.

In plus, inculpatul trebuie sa presteze munca in folosul comunitatii, pe o durata de 70 de zile, în cadrul Primariei Târgu-Ocna. De asemenea, barbatul a fost obligat la plata sumei de 4.179,63 lei – diferenta din prejudiciu – catre SC Provident Financial România IFN Bucuresti. Curtea de Apel a mentinut condamnarea, iar decizia este definitiva.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ