* o statie E.ON a fost distrusa intr-un incendiu * jumatate din orasul Bacau, precum si comunele Hemeius si Margineni, au ramas fara electricitate* CRAB a scos din functiune câteva statii de pompare, astfel ca apa in Bacau este restrictionata

Mai multe cartiere din municipiul Bacau, din centru inspre zona de nord, precum si comunele Margineni si Hemeius, au ramas fara curent electric miercuri dimineata, ca urmare a unei avarii de proportii in reteaua E.ON.

„In jurul orei 5.30 a avut loc un incendiu in statia Gheraiesti, fiind distruse mai multe echipamente. Alimentarea cu energie electrica este intrerupta in cartierul Gheraiesti, precum si in comunele Hemeius si Margineni”, a declarat, miercuri dimineata, in jurul orei 9.10, Corneliu Zait, purtatorul de cuvânt al E.ON. Echipele E.ON Distributie România lucrau pentru ca sa restabileasca alimentarea cu energie in cursul aceleiasi zile. De altfel, la Hemeius, curentul electric a revenit in jurul orei 10.

PUBLICITATE

„Nu am avut curent de la 5.30 pâna pe la 10. La noi e foarte dificil in asemenea cazuri, fiindca totul este alimentat la curent electric, in primul rând motopompa care asigura apa curenta si centralele termice”, a spus un localnic din Hemeius. La nivelul E.ON s-a constituit o comisie de analiza pentru clarificarea imprejurarilor in care s-a produs incidentul.

Alimentarea cu apa are de suferit si in municipiul Bacau. Compania Regionala de Apa a anuntat ca la ora 5.30 a fost nevoita sa opreasca functionarea statiei de pompare Margineni si a fronturilor de captare Margineni I, Hemeius I si Hemeius II.

“In aceasta situatie, pâna la remedierea defectiunilor de catre E.ON Moldova, apa potabila in municipiul Bacau va fi furnizata restrictionat ca debit si presiune, din sursa Aductiunea Valea Uzului”, se precizeaza intr-un comunicat al Companiei de Apa. Afectati de lipsa apei vor fi mai ales locuitorii din Gheraiesti sI Serbanesti, dar probleme pot sa apara si la blocurile turn.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

  1. Sa le fie rusine,atat celor de la E.ON cat si celor de la compania regionala de apa.Grupuri de avarie si pompe performante sunt transformate in bonusurile anuale uriase ale sefilor ,iar noi suferim !Cat o sa mai toleram aceasta stare de fapt ?

  2. Sate din comuna Margineni,nu au avut zile intregi apa fara sa fie seceta si avarii electrice.Concluzia este una singura,suntem bataia de joc al unor hoti si incompetenti !

  3. Păi bine mă nenorociților de la EON, ati luat fosta Electrica Moldova la preț de matineu, angajându-va sa modernizați Rețetele de transport și n-ați facut nimic, doar ați scos valută din tara pe spatele românilor panarame ce sunteți!

  4. vinovatii principali sunt cei de la e-on.nimeni nu-i pune sa plateasca pagubele materiale si morale?ia sa fi facut un simplu cetatean ca il si executau!

  5. Au scos toți electricienii din stații. Acum să investească să refacă instalațiile la parametrii normali. Un trafo de putere costă mai mult decât salariul care î-l plătea la doi electricieni pe un an.

  6. suntem obisnuiti am ramas fara apa si prin iarna cand era un frig in casa de mureai. Inca e bine. Vom vedea la iarna ce avarie mai apare. Eu am mai zis sa isi dea puiu zis gaina demisia dar vad ca se tine tare de scaun. Pana la urma il desprindem noi bacaoanii de scaun

  7. care statie de pompare din margineni?! ca daca il intrebi pe domnu’ meserias care pazeste statia si reazama usa zice ca apa in margineni vine de la o captare intr-un rezervor de e deal si ajunge la noi prin cadere. de asta nu e presiune cand e gol rezervorul. te ia de fraier cu explicatiile lu peste’

LĂSAȚI UN MESAJ