Contractul pentru proiectarea A13 Bacău – Brașov a fost semnat, după o licitație a cărei lansare o anunțam, în mai 2019, la șantierul șoselei de centură, cu prilejul vizitei ministrului Răzvan Cuc.

Vestea bună este că a fost semnat contractul pentru PROIECTAREA (SF + PTh) Autostrăzii A13 Bacău – Brașov. Vestea rea e că s-a făcut cu o întârziere de peste 6 luni față de când ar fi putut fi semnat.

“De astăzi, destinele Autostrăzii Bacău – Brașov au intrat pe mâinile unei companii private cu o bogată experiență în domeniu” a anunțat fostul ministru al transporturilor, băcăuanul Lucian Șova.

El spune că semnarea contractului nu este suficientă: “Lentoarea cu care Ministrul Transporturilor a “procesat“ acest obiectiv ne face să conștientizăm că în continuare, chiar din opoziție, PSD Bacău este singura organizație care chiar vrea să construiască această autostradă și va pune presiune în guvern și pe viitor. Nu vă vom trăda așteptările!”

“Efortul conjugat și singular al parlamentarilor PSD Bacău, care au impus în bugetul pe 2019 suma necesară demarării licitației, este astăzi răsplătit”, a declarat europarlamentarul Dragoș Benea.

Acesta consideră că orgoliile exacerbate au minat dintotdeauna visul unei autostrăzi către Moldova, însă iată că A13 Bacău – Brașov este cel mai avansat și mai palpabil proiect dintre toate. Cel mai ieftin, cel mai prietenos cu mediul și cel mai ușor de implementat! “Asta înseamnă să construiești pornind de la o bază solidă, nu de la simple promisiuni de campanie”, a mai precizat europarlamentarul.

PSD Bacău a „șters” din lista cu obiective de bifat centura Bacăului și aeroportul, investiții antamate de guvernarea social-democrată și care sunt în curs de execuție/finalizare. După ce am făcut centura și aeroportul, A13 Bacău – Brașov rămâne acum obiectivul strategic al organizației politice pe care o conduc.În 2024, vrem să-l ștergem și pe acesta de pe listă!
Dragoș Benea, europarlamentar

Proiectarea autostrăzii A13 Bacău – Brașov va dura 2 ani. Dacă nu vor fi impedimente, peste 2 ani contractul de execuție a lucrărilor poate fi scos la licitație.


PUBLICITATE