Curtea de Apel Craiova a judecat cererea formulată de autorităţile judiciare austriece privind transferarea unui băcăuan încarcerat într-un penitenciar din Austria, în vederea executării pedepsei într-un penitenciar din România. F.V.C., născut în Bacău, dar cu domiciliul în municipiul Motru, a fost condamnat, anul trecut, la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare, de către Tribunalul Landului Korneuburg.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de furt grav calificat, prin efracție, în cadrul unei asociaţii criminale, conform Codului penal austriac.

“În fapt s-a reţinut că M.S.G., V.C.F. şi M.C.F., în calitate de membri ai unei asociaţii criminale, au sustras prin efracţie, de la persoanele îndreptăţite ale căilor ferate din Austria, bunuri mobile străine în valoare de 34.045 euro, cu intenţia ca prin însuşirea lor să se îmbogăţească pe nedrept, prin aceea că în gări, au spart automate de bilete, cu ajutorul unei răngi, a unui levier de scos cuie, precum şi a unei şurubelniţe. (…) prin crăpătura produsă au scos bancnotele cu ajutorul unui cleşte plat din caseta de bancnote, aşadar acţionând folosind nişte abilităţi sau mijloace deosebite, care indică săvârşirea calificată”, precizează anchetatorii. Conform legislaţiei statului austriac, pedeapsa aplicată va fi executată complet în aprilie 2020.

Băcăuanul a fost de acord să fie transferat în România pentru a executa restul de pedeapsă. Astfel, instanţa a admis cererea formulată de autorităţile judiciare din Austria şi a dispus recunoaşterea sentinţei penale şi transferarea condamnatului în vederea executării pedepsei într-un penitenciar din România.

Alte articole