Săptămâna aceasta, la Pravets, în Bulgaria, s-a desfășurat cea de-a 72-a ediție a Campionatului Balcanic de atletism rezervat Seniorilor. Reprezentativa României s-a clasat pe locul 4 în ierarhia generală, cu un total de 18 medalii: cinci de aur, opt de argint și cinci de bronz. La acest bilanț și-au adus contribuția și trei atleți băcăuani.

Astfel, în ștafeta 4×400 m feminină, care a cucerit titlul balcanic, s-a regăsit și atleta CSM Bacău, Mirela Lavric. Merită, totuși, notat că la proba de ștafetă au luat startul doar două țări, cealaltă participantă fiind Bulgaria.

Băcăuanii și-au trecut în cont și două medalii de argint: una la ștafeta 4×100 m masculină, prin Alexandru Terpezan (CSM Onești), și una în proba feminină de aruncare a ciocanului, prin Bianca Perie-Ghelber (SCM Bacău), autoarea unui 69,96 m.

Din păcate, aruncătoarea SCM nu a reușit să atingă pragul de 71 de metri, care i-ar fi garantat participarea la Mondialele de Seniori din octombrie, de la Doha. Pentru realizarea baremului pentru CM, Bianca Perie-Ghelber mai are la dispoziție un Grand Prix luna aceasta. Nu este exclusă însă nici participarea pe bază de invitație.


PUBLICITATE