21 iunie 2024
ActualitateAtenție la mesajele și apelurile frauduloase! O nouă metodă de fraudare a...

Atenție la mesajele și apelurile frauduloase! O nouă metodă de fraudare a ajuns în Bacău

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău avertizează cetățenii să fie extrem de vigilenți și să nu se lase păcăliți de apeluri sau mesaje frauduloase. O nouă metodă folosită de infractori implică trimiterea unor mesaje prin e-mail sau SMS, aparent venite de la instituții bancare de încredere sau societăți comerciale cunoscute, care avertizează despre o plată suspectă.

Cum funcționează frauda

Mai mulți cetățeni din Bacău și din alte zone au fost contactați de persoane care s-au prezentat ca angajați ai unor bănci sau companii de renume. De obicei, apelurile sunt efectuate de pe numere de telefon similare cu cele oficiale ale acestor instituții, pentru a părea cât mai autentice.Apelantul pretinde că a fost efectuată o plată suspectă și solicită informații personale, cum ar fi datele de pe card și codul de securitate, sub pretextul de a anula acea tranzacție.

Recomandările IPJ Bacău

  1. Nu divulgați informații personale: Rețineți că instituțiile bancare sau societățile comerciale nu vă vor solicita niciodată informații personale sau coduri de securitate prin telefon sau SMS.
  2. Verificați autenticitatea: Întotdeauna verificați autenticitatea apelurilor sau mesajelor primite, mai ales atunci când sunt implicate sume mari de bani sau date sensibile.
  3. Contactați direct instituția: Dacă aveți îndoieli cu privire la legitimitatea unui apel sau mesaj, contactați direct instituția bancară sau societatea comercială folosind numerele de contact oficiale.
  4. Fiți vigilenți: Rămâneți vigilenți și informați despre tentativele de fraudă pentru a vă proteja siguranța financiară.

Surse de informare și suport

Pentru mai multe detalii și sfaturi despre siguranța online, vizitați următoarele site-uri:

IPJ Bacău îndeamnă toți cetățenii să fie proactivi în protejarea datelor personale și să raporteze orice tentativă de fraudă pentru a ajuta la combaterea acestui tip de infracțiuni. Siguranța dumneavoastră financiară este prioritară! Nu cădeți pradă răufăcătorilor și rămâneți vigilenți în fața tentativelor de fraudă.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img