La început de vacanță, Colegiul Național „Grigore Moisil” adaugă în panoplia succeselor un frumos rezultat la o competiție școlară internațională. Este al treilea an consecutiv în care munca, dăruirea și implicarea elevilor, profesorilor, părinților și conducerii colegiului fac cunoscute peste granițe numele Colegiului Național „Grigore Moisil” și al cochetului oraș de pe Trotuș.

Rebeca-Elena Ursu, absolventă de clasa a XII-a la acest colegiu, pregătită de prof. Aurel-Adrian Mihăilă, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud -Est desfășurată la Belgrad în perioada 23-29 iunie. La această a cincea ediție a Olimpiadei s-au înscris opt state și 78 de participanți. Ca și la edițiile anterioare, cei opt elevi participanți din lotul național au adus României cele mai multe medalii și cel mai mare punctaj. „Performanța Rebecăi-Elena Ursu vine după trei participări la etapa națională a Olimpiadei de geografie și încununează o muncă teribilă atât în planul Geografiei, cât și al Matematicii sau Fizicii. În perioada liceului, Rebeca a participat la faza națională a Concursului de matematică «Adolf Haimovici» și a Concursului Interdisciplinar Fizică – Geografie «Ştefan Hepiteş».

Acum, după o perioadă încărcată în care a susținut și examenul de bacalaureat în sesiunea specială, promovat cu media 9.80, poate privi cu multă speranță spre noua etapă din viață, a studenției, pe care o va trata cu aceeași dăruire, pasiune și consecvență”, a declarat prof. Marioara Brescan, director. Rebeca este îndrăgostită literalmente de Meteorologie și cu siguranță va urma studiile în acest domeniu demonstrând cu acest rezultat că tinerii superbi de lângă noi pot contribui la destinul frumos al României. Alături de încurajările Rebecăi-Elena pentru colegii care se pregătesc de examenul de Bacalaureat, câteva gânduri de la competiția proaspăt încheiată:

„Pentru mine, această experiență este de neuitat. Mă bucur enorm că am avut șansa să petrec una din cele mai obositoare și stresante săptămâni din viața mea cu oameni atât de minunați, într-un oraș de vis. Un amalgam de emoții ne-a urmărit la orice pas, în final, reușind să culegem roadele unei munci asidue, desfășurate cu pasiune. De aceea, pentru mine, premiul obținut (medalia de argint) reprezintă dovada că munca, îmbinată cu pasiunea, mereu va învinge, în ciuda anumitor bariere. Urmați-vă visurile!”, declarat pentru Deșteptarea Rebeca-Elena Ursu.PUBLICITATE