Militarii bacauani au predat o lectie de istorie la Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V. Karpen”, iar momentul inedit s-a consumat in amfiteatrul liceului. Militari activi de la Baza 95 Aeriana Bacau, veterani, reprezentanti ai autoritatilor locale si militari in rezerva din cadrul Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, filiala Bacau, le-au vorbit elevilor despre Actul Marii Uniri infaptuit la 1 decembrie 1918 si implicit despre Zborul Marii Uniri.

“Lectia de istorie marcheaza inceputul activitatilor dedicate Zilei Nationale a României si le-am vorbit elevilor despre personalitatile militare si civile care au infaptuit Marea Unire. Le-am prezentat tinerilor aspecte pe care nu le regasesc in cartea de istorie si am incercat sa venim cu noutati, sa particularizam momentele importante din istoria neamului”, a declarat generalul (r) de flotila aeriana Nicolae Petrescu, presedintele Asociatiei Române pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, filiala Bacau.

In acelasi cadru, col. (r) Costica Cojocaru le-a vorbit elevilor despre drapelul de lupta al Regimentului 3 Infanterie si uniformele militare din anul 1918, iar trei astfel de exemplare au fost purtate de doi baieti si o fata, elevi ai liceului.

La finalul manifestarii, pilotii din cadrul Bazei 95 Aeriene Bacau le-au vorbit participantilor despre cariera militara si rigorile ei, iar cei care au avut dorit s-au echipat intr-un combinezon de pilot si au vazut de aproape o casca de zbor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ