Absolventii de liceu care au participat la prima sesiune de bacalaureat, dar nu au promovat, precum si cei care nu s-au prezentat sau au fost nevoiti sa treaca de una sau mai multe corigente, mai au o sansa luna aceasta, când se organizeaza cea de-a doua sesiune de examene pentru Bacalaureatul 2016.

Tot acum vor putea sustine bac-ul si absolventii din anii trecuti. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau a finalizat etapa de inscriere de la aceasta sesiune.

„In a II-a sesiune a examenului de Bacalaureat s-au inscris 943 de candidati. Dintre acestia sunt si absolventii de liceu care au promovat corigentele.”
prof. Doina Marinov, inspector scolar ISJ Bacau

PUBLICITATE

Emotiile participantilor in Bac-ul de toamna incep peste câteva zile. In perioada 16-17 august este programata evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba româna, intre 17 si 19 august, evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, iar pe 18 si 19 august, evaluarea competentelor digitale.

De pe 22 august incep probele scrise, mai intâi cu Limba si literatura româna, apoi, pe 23 august, cu proba scrisa la Limba si literatura materna.

Pe 24 august va fi proba obligatorie a profilului, pe 26 august, proba la alegere a profilului si specia­lizarii, pentru ca pe 29 august sa se afiseze primele rezultate. In aceeasi zi, cei nemultumiti de note pot depune contestatii, ce se vor rezolva intre 30 si 31 august. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 1 septembrie.

In prima sesiune a Bacalaureatului 2016 s-au prezentat in jur de 4.000 de candidati, iar rata de promovare a fost de peste 80 %.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ