O avarie majoră la rețeaua de alimentare a orașului a lăsat Bacăul fără apă. Se pare că apa va lipsi de la robinete până mâine seară, cel puțin, dar este posibil ca aceasta să fie o estimare optimistă.

Din nou seceta la robinete. Conducta de apa veche a cedat din nou exact cum s a întâmplat în luna august a anului trecut.

Din acest motiv debitul la apa va fi restricționat în măsura în care rezervele făcute vor putea face fata consumului.

PUBLICITATE

Avaria s-a produs la Valea Budului acolo unde se afla deja angajații Companiei de Apa.

Acum doi ani în aceeași perioada orașul a rămas fără apa mai multe zile la rand.

Avaria a fost produsă de un tub de beton care s-a spart, din porțiunea de aducțiune care nu a fost schimbată.

“Îl vom înlocui cu un tub de otel dar este o procedura ce trebuie respectata, motiv pentru care anticipam ca lucrările vor dura pana mâine după amiaza”, a apreciat directorul Petrus Radulescu.

Dar, în fiecare dimineață și seara se va furniza apa timp de doua ore, seara de la 5 sau 6 iar dimineață de la 6 la 8.

Luni la prânz debitul va fi normal.

Nici abonații la Thermoenergy nu vor avea apa calda în aceste zile. Căldură va fi, dau asigurări reprezentanții societății.

Singurul amendament: cei care stau la etajele superioare vor avea probleme.

Sunt și câteva unități de învățământ în care nu va fi căldură.

Este vorba de colegiile Alecsandri, George Apostu, Angel Salingny, Liceul Sportiv, Școala 18, Școala Mihai Dragan și Cresa 19 care sunt racordate diferit la rețea.

Oricum, în toate unitățile se va scoate apa din conducte ca sa nu înghețe.

La Spitalul Județean rezerva de apa va asigura cel puțin trei zile de funcționare fără probleme. După amiaza, Consiliul Local va lua act de situația de urgență și va aproba achiziția de apa potabila pentru a fi distribuita populației în puncte care vor fi anunțate ulterior.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

18 COMENTARII

 1. APROPO NOI CEI DE LA ETAJUL 4 NU PLATIM TOT 7 LEI PE MC DE APA? PAI BA DA DL. DIRECTOR AL RAGC BACAU. ATI SPUS IN VARA CA O SA FACETI INVESTITII IN REZERVOARELE DE LA GHERAIESTI. ATI FACUT CEVA IN PRIVINTA ASTA IN SEDINTELE CU ACEI CONSILIERI ALESI DE NOI. NUUUUUUUUUUUUU! DE CE? PENTRU CA NU AVEM OAMENI PREGATITI CU SCOALA BUNA PENTRU A FACE ASEMENEA PROIECTE. SI VOI CEI ALESI STITI LUCRUL ASTA CA O SA FIM MULTI ANI DE ACUM IN COLO IN SITUATIA ASTA PENTRU CA O ASEMENEA LUCRARE DE INVESTITII DUREAZA MULTI ANI, DAR CUM AM MAI SPUS MC DE APA IL PLATIM TOTI LOCALNICII ACESTUI ORAS LA FEL, ET 4,ET 1, … .

 2. Voi astia care va plangeti ca nu aveti apa, cati dintre voi sunte-ti handicapati sau invalizi incat nu pute-ti sa carati 1-2 galeti de apa? Mai face-ti un pic de miscare oameni buni, e normal sa mai fie si asfel de incidente, va-ti invatat sa va plangeti din orice….

  • Esti de la CRAB sau de la primarie? Ai un limbaj tipic de politician la putere.
   Daca tot stai bine cu muschii pune mana si pe o carte de gramatica! Puterea nu iti da stiinta si nici inteligenta.

  • Noi astia care ne plangem o sa facem cheta sa iti cumparam un dictionar. Daca ti se pare normal ca in anul 2017 sa ramana un oras intreg fara apa inseamna ca traiesti pe alta planeta

  • Daca imi spui si de unde pot sa car apa, asa o sa fac.
   Deocamdata nu vad de unde as putea sa car- nu am in jur surse de apa(locuiesc in zona de centru la etajul 3).

   Insist, ştii tu un loc de unde pot cara apa?.

  • Cristi, ba, Cristi, cine ti-a dat voie sa scrii aici? Du-te baiete la scoala, invata gramatica si apoi vino si lasa-ti mesajul pe pagina…ne dor ochii cand vedem ceea ce ai “redactat” !

  • Pentru dl Cristi nu este nimic iesit din comun sa ramana fara apa. Oricum a emigrat in oras relativ recent dsci este obisnuit cu wc-ul in curte si spalatul la ciubar o data la 2 saptamani din mai pana in octombrie.

  • Mai bine ai lua cateva lectii de gramatica! Ai chiulit de la orele de limba romana. Gandeste-te ca sunt batrani care nu pot cara nici 2 l de ala, “desteptule”!

 3. Unde este sursa alternativa a orașului.? Fiecare oraș trebuie sa aibă o sursa de rezerva de apa ptr a se apela în cazuri de genul asta.Ce s a făcut în sensul asta de la avaria din vara și pana acum?

LĂSAȚI UN MESAJ