Dupa ce in urma cu câteva zile onestenii au fost anuntati ca nu vor mai avea apa potabila pe timpul noptii, intre orele 22.00 si 5.00, SC Apa Canal SA Onesti, furnizorul apei din localitate a revenit cu un nou comunicat. In acest comunicat se precizeaza:

„Datorita temperaturilor caniculare, consumul de apa in amonte de municipiul Onesti a crescut, astfel incât debitul de alimentare al Statiei Cuciur necesar asigurarii rezervei de apa este prea mic si fluctuant. In conditiile in care furnizarea apei potabile in regim continuu este imposibila SC Apa Canal a stabilit un program de livrare a acesteia. Astfel, locuitorii orasului Onesti vor avea apa potabila intre orele 5.00 – 10.00 si 17.00 – 22.00, iar cei din cartierele Slobozia, Satul Catolic si Borzesti, intre orele 5.00 – 10.00 (in cartiere fiind si fântâni)”.

Desi furnizorul apei potabile din Onesti mentioneaza in finalul comunicatului „in speranta reglementarii rapide a acestei situatii le cerem scuze tuturor consumatorilor pentru disconfortul creat si le multumim pentru intelegere”, onestenii au numeroase nemultumiri. Nu putini sunt locatarii care afirma ca „din cauza presiunii scazute, apa potabila nu urca mai sus de etajul II la blocurile de locuit”.

Daca la Consiliul Local Onesti s-a pus de câteva ori in dezbatere gasirea unei surse alternative pentru alimentarea municipiului cu apa potabila (acest subiect ramânând doar la discutie), onestenii acuza societatea comerciala „Apa Canal” ca nu a facut investitii pentru marirea capacitatii pentru asigurarea unei rezerve mai mari.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ