Cu trei etape inainte de incheierea primei sale faze, campionatul Diviziei A1 arata ca un rebus gata completat. Exista insa si cateva spatii goale. De exemplu, punctul 4, pe orizontala clasamentului. Definitia e clara: cea de-a patra echipa care va obtine calificarea la turneele play-off. Lupta se da intre Dinamo Bucuresti si Unic. In rol de arbitru de lux, Stiinta Bacau. Calendarul competitional a decis ca, in doar trei zile, campioana Romaniei sa intalneasca ambele echipe. Maine, Stiinta primeste vizita Unicului, intr-un joc-restanta, iar sambata se va deplasa pe terenul lui Dinamo.

In perspectiva turneelor play-off, studentelor nu ar trebui sa le fie total indiferent deznodamantul acestui duel la distanta intre Unic si Dinamo. Teoretic, nemtencele s-ar anunta un adversar mult mai accesibil decat dinamovistele. In plus, un turneu la Piatra Neamt ar prezenta mai multe avantaje fata de (inca) unul disputat in Bucuresti. Pe langa factorul-distanta, trebuie luat in considerare si faptul ca Rapidul nu ar mai avea posibilitatea de a evolua de doua ori in Capitala in play-off. In ciuda acestor elemente care ar putea favoriza Stiinta, antrenorul Florin Grapa exclude o infrangere strategica, maine, in fata Unicului. Chiar daca bacauancele nu risca nimic (nici macar pierderea primului loc din clasament), Grapa nu vrea sa auda de un esec &#8222programat&#8221 in intalnirea cu formatia de la poalele Pietricicai: &#8222Nu ma intereseaza astfel de combinatii. Pe mine ma intereseaza sa castig toate meciurile. Vreau sa bat si pe Unic, vreau sa castig si sambata, la Bucuresti, impotriva lui Dinamo&#8221, a precizat Grapa. Intrebat daca nu ar fi de preferat sa intalneasca Unicul in locul lui Dinamo in faza turneelor play-off, tehnicianul bacauan a fost cat se poate de transant: &#8222Inteleg sensul intrebarii, dar eu nu-mi fac o strategie in ceea ce priveste play-off-ul. Ca sa fiu si mai explicit, va spun ca nu voi ceda deliberat meciul cu Unicul. Nu fac nici un fel aranjament&#8221.

Chiar daca va pierde jocul de maine, de la Bacau, Unicul pastreaza sanse de a o depasi pe Dinamo in clasament pana la finalul celor 18 etape. Aflate actualmente pe locul cinci, cu 23 de puncte, pietrencele sunt avantajate de programul competitional. In afara restantei cu Stiinta, Unic va mai intalni pe Jolidon Cluj si Metal Galati, pe teren propriu, si pe Volei Arges, in deplasare. Dinamo, in schimb, aflata pe locul 4, cu o zestre de 25 de puncte, mai are de primit vizita Stiintei si a Argesului, plus o deplasare destul de dificila, la Targu-Mures.

In conditiile in care ar reusi sa ii ia fata lui Dinamo in clasament, Unicul s-ar dovedi o adevarata &#8222bestie neagra&#8221 pentru echipa din Soseaua Stefan cel Mare. Ar fi pentru al doilea an consecutiv cand Dinamo ar rata prezenta in play-off din cauza formatiei din Piatra Neamt. De data aceasta, insa, bucurestencele vor plati un pret mult mai mare, presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, anuntand o masura extrema: desfiintarea echipei! Avand in vedere ca Dinamo este echipa cu cel mai mare buget din Divizia A1, este clar ca Marcel Popescu nu s-a jucat cu cuvintele. Si aici nu mai e vorba de… cuvinte incrucisate!Scris de Dan SION