15 iulie 2024
ActualitateAngajații si voluntarii Crucii Roșii Bacău ajută refugiații ucraineni

Angajații si voluntarii Crucii Roșii Bacău ajută refugiații ucraineni

Angajați și voluntari ai Crucii Roșii Bacău se află în aceste zile în județul Iași, în vama Sculeni și la aeroport, pe unde intră zilnic în România mii de refugiați ucraineni.

Aceștia s-au alăturat eforturilor echipei filialei Iași, acordând asistență populației civile care fuge din calea războiului.Cetățenii ucraineni care ajung în țară primesc ceai cald, cafea, mâncare, produse igienice, pături, produse pentru copii (scutece, lapte praf, hrana pentru copii).

De asemenea, le este facilitată legătura cu alți membri ai familiei rămași acasă prin oferirea de cartele telefonice cu roaming.

O altă activitate recentă a Crucii Roșii Bacău a constat în oferirea unei donații în valoare de 6.000 lei unei firme de transport din Bacău, care aduce civili ucraineni în România.

Chiar noaptea trecută, au ajuns de la Chișinău în Bacău peste o sută de persoane, momentan cazate la Centrul de refugiați de la Liceul Letea. Acestea își vor continua drumul cu trenul, cu destinația București.

Reamintim că Societatea Națională de Cruce Roșie din România a lansat apelul „Umanitatea nu are graniţe” pentru a veni în sprijinul cetăţenilor ucraineni care şi-au părăsit ţara. Crucea Roşie Română este o organizaţie umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile şi hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea şi distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii şi distribuţiei ajutoarelor umanitare de urgenţă.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri