O țară întreagă a fost martoră vineri seară la evoluția micuței Anastasia Ciobanu, din Bacău, pe scena show-ului de televiziune „Românii au talent”, de la ProTv. Anastasia a reușit să electrizeze publicul care s-a încins la dans, dar și juriul. Smiley și Pavel Bartoș au dansat în culise. La final, Andra a întrebat-o dacă admiră vreo celebritate populară pe care o copiază în privința gesturilor de artistă pe care le face. „La mișcări nu admir pe nimeni, gesturile sunt ale mele”, a fost răspunsul uimitor al Anastasiei, care a precizat că o are ca model artistic pe interpreta băcăuancă de muzică populară Mihaela Gurău. De altfel, piesa interpretată se numește „Moldovenii ies la joc” și face parte din repertoriul Mihaelei Gurău. „Voce excepțională, timbru minunat, cum s-a prezentat, ce energie are, ne-a băgat în priză pe toți”, a punctat Andi Moisescu. „Ești un boboc care o să înflorească în scurt timp”, a spus și Călinescu. Iar Andra a încheiat: „E foarte simplu pentru noi când avem în față pe așa cineva: 4 de DA!” Mii de oameni au felicitat-o pe Anastasia, pe pagina de facebook a show-ului Românii au talent.


Dar cine este Anastasia Ciobanu?

Micuța Anastasia are 9 ani și este elevă în clasa a III-a la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, la clasa profesorului de învățământ primar Monica Creangă, care o motivează și o susține maxim pe performera noastră. Ea urmează și cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii Bacău, la clasa profesoarei Vasilica Tataru, la Secția Canto.

„Anastasia este eleva mea, dar trebuie să spun că și mama ei este elevă la noi. Este de departe cea mai bună elevă de la clasa mea. Nu este doar cum ați văzut-o dumneavoastră atunci când cântă. Ea este foarte prietenoasă și comunicativă. Dincolo de aceste melodii foarte energice, pe care le abordează cu foarte mare ușurință, lucru care se datorează talentului ei nativ, eu i-am sugerat să cânte și doină, pentru că acolo sunt evidențiate calitățile unui solist”, a declarat pentru Deșteptarea Vasilica Tataru, profesoara de canto a Anastasiei Ciobanu.

Pentru că am aflat și alte lucruri inedite, cum că Anastasia este colegă cu mama ei, Crina Ciobanu, la Școala Populară de Artă din Bacău, am zis că cititorii trebuie să afle mai mult decât atât.

„Fiica mai mare decât mama”

Chiar dacă pare imposibil, ei bine, acest lucru se întâmplă. Și nu e vorba de vârstă, ci de anii de studiu. Dacă Anastasia este în anul III la Școala Populară de de Artă Bacău, Crina Ciobanu, mama ei, este în anul I: „Anastasia mi-a dat un impuls, mai ales că și pentru mine muzica a fost o pasiune. N-am urmat cursurile liceului de artă pentru că provin dintr-o familie de economiști și nu am vrut să stric această tradiție. Așa că sunt economist, dar nu mai profesez pentru că nu m-am regăsit în această meserie niciodată. Așa că acum mă ocup de Anastasia și lucrez împreună cu soțul meu la afacerea noastră. Avem o asociație agricolă. Dar prioritară pentru mine este Anastasia. La Școala Populară de Arte eu sunt «bobocel», în anul I, iar Anastasia în anul III și îmi poate da lecții.”

Anastasia… polițista?

Dacă vi s-a părut cel puțin interesant, dar și amuzant, că „fiica este mai mare decât mama”, ei bine, surprizele nu se opresc aici. Cum a fost pe scena „Românii au Talent”, dar și ce își dorește în viitor ne povestește chiar Anastasia Ciobanu, micuța care a fermecat o țară întreagă:
„Mi-am dori foarte mult să ajung la «Românii au talent». A fost o experiență emoționantă. Pe scenă a fost bine… Nu mai cântasem pe o scenă atât de mare. Am avut emoții, dar am zis că trebuie să dau tot ce e mai bun din mine și cred că am reușit având în vedere reacția publicului, dar, mai ales, cea a juraților. Sigur că vreau să merg mai departe și să ajung în finală. Pentru mine, muzica este o pasiune pe care am să o urmez toată viața, dar ca meserie, îmi doresc să devin polițistă.”
Și pentru a întări faptul că Anastasia Ciobanu din Bacău ia muzica foarte în serios, vă spunem, în premieră, că în continuare micuța cântăreață lucrează cu o orchestră din Chișinău pentru primul său album ce va apărea pe piață anul acesta. Mult succes și din partea noastră!PUBLICITATE