Amenzi de peste 28.000 de lei la legea antifumat

12

Politistii locali au continuat actiunile pentru depistarea celor care nu respecta legea antifumat si isi aprind tigara si in locuri interzise. De la intrarea in vigoare a noilor prevederi, agentii au organizat 10 actiuni si au aplicat sute de amenzi.

„Au fost controlate un numar de 180 societati comerciale, scopul fiind identificarea locatiilor de alimentatie publica, a unitatilor de învatamânt si a persoanelor, care nu respecta prevederile legii, fiind aplicate un numar de 402 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 28.150 lei”, a declarat Florin Podoleanu, purtator de cuvânt la Politia Locala Bacau.

Printre cei sanctionati cu 100 de lei se numara si o eleva de la un liceu din Bacau, care a fost depistata de politisti in timp ce fuma intr-o cafenea din apropierea unitatii de invatamânt.

PUBLICITATE

Reprezentantii institutiei avertizeaza ca astfel de controale vor fi efectuate si in perioada urmatoare asa ca cei care nu vor sa scoata bani din buzunar pentru plata amenzii ar face bine sa respecte legea.

Sanctiunile pentru fumatul in locuri interzise sunt cuprinse intre 100 si 500 de lei, pentru persoanele fizice, iar in cazul barurilor sau restaurantelor se poate ajunge si la 15.000 de lei sau chiar la inchiderea unitatii, daca sunt constatate abateri in mod repetat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

 1. Nina…du-te in Canada in primul rand..
  In al doilea rand numai la noi vezi babalaul care dupa ce a mancat ragaie se scarpina si poc tigara..il doare undeva ca langa el e cineva care nu fumeaza si a poate a venit sa savureze o mancare buna sau o bautura buna..si nu poate de fumul tigarii acelui …..
  Si celor care nu le mai place tara asta asa cum e ea cu reguli mai mult sau mai putin normale si au impresia ca in alta parte e muuult mai binem, mai permisiv sau ce vreti voi sunt invitati sa plece linistiti ca sigur nu li se va duce lipsa

 2. Sunt administrator de firma si am fost amendat de itm bacau. cat am mers spre birou am vazut in zona veceurilor inspectorii fumand in frunte cu seful ssm.Pai ei nu au legi de respectat?

 3. se pare ca domnii politisti locali nu au curaj sa mearga in control la Maya Caffe de pe Unirii si la Matteo, localuri unde se fumeaza in continuare, iar chelneritele iti aduc in loc de scrumiere cescutele de cafea. Morala: ai blatul la Politia Loacala si in Primarie, la tine in carciuma se fumeaza. Ca pe vremea prohibitiei, cine poate, face banul.

 4. Da ,Vlad asa este cum zici tu,dar cum iti explici faptul ca cei care au fumat toata viata apuca varsta de 90 de ani si altii care au urat pur si simplu tigara nu apuca sa traiasca nici 65 de ani.Mama mea nu s-a atins niciodata de tigara si a murit la 63 de ani,tatal meu la fel a urat fumatul si a trait 68 de ani. O vecina de a mea de la bloc a fumat toata viata ,fumeaza si in momentul de fata si are 80 de ani. In acest caz tot tigarile sunt de vina…..

   • pai nefumatorii de ce sunt mai presus de lege? A impune altora sa faca ce vrei tu mi se pare fascism. Nu esti obligat sa intri intr-un bar-cafenea nu poti compara o primarie,scoala,spital cu un local unde se bea si se fumeaa.

    • Si eu sunt fumator amice si ma deranjeaza legea. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie respectata. E vorba si de alte locaruri din oras unde se respecta legea si patronii nu isi permit luxul unei spagi pentru a lasa liber la fumat. E vorba de corectitudine.

LĂSAȚI UN MESAJ