Cardiologie, Chirurgie cardio-vasculară, Chirurgie generală, Chirurgie vasculară, Endocrinologie, Medicină alternativă, Psihoterapie și Urologie. Sunt specialitățile medicale pe care Policlinica Alpha Med San le oferă pacienților din Bacău și nu numai, într-o nouă viziune holistică. Prin acest centru medical, bolnavii vor avea acces mult mai ușor spre două ramuri ale medicinei moderne, inexistente în această zonă a Moldovei, respectiv Chirurgia cardio-vasculară și Medicina alternativă, dar și spre alte domenii deficitare.

Totul este gândit pentru pacient, pentru binele și confortul său, într-un concept inedit, cu servicii integrate, de elită. O policlinică ofertantă, cu o abordare complexă, adaptată nevoilor actuale, aliniate la standarde de cea mai înaltă performanță. Despre tot ce înseamnă Alpha Med San în Bacău ne-a explicat directorul general Norina Pagu, într-un succint interviu.

– În primul rând, de unde a venit ideea deschiderii unei astfel de policlinici private în Bacău?

– Noi avem o societate de îngrijiri medicale la domiciliu, care funcționează din 2012 și se adresează tuturor pacienților din județul Bacău, nu doar din municipiul de reședință. Este o societate ce oferă servicii specifice (pansamente plăgi/escare, perfuzii, injecții), fiind cel mai mare furnizor de îngrijiri medicale din județ pentru bolnavii care provin, în special, de pe secțiile cu profil chirurgical. De la problemele întâmpinate de acești pacienți s-a născut și ideea deschiderii unei policlinici în care aceștia să poată accesa servicii medicale în plus, aici, la ei acasă, fără a mai fi nevoiți să facă drumuri obositoare și anevoioase spre Iași sau alte centre medicale de care au nevoie. Astfel, având încă de la început sprijinul prețios al vechilor noștri colaboratori din medicina ieșeană, am gândit împreună acest nou concept pe Bacău, această policlinică privată. Practic, este o unitate medicală care va ajuta mult mai mult pacienții noștri, pacienții din Bacău și din județele învecinate.

– Ca să înțeleagă toată lumea, cum va funcționa această policlinică privată, cum se vor lega între ele relațiile între îngrijirile la domiciliu de care beneficiază pacienții și consultațiile care vor fi oferite prin întregul sistem Alpha Med San?

– Am vrut să facem ceva peste ceea ce Bacăul oferă în acest moment. Vorbim astfel de specialități noi, care nu sunt în niciun spital de stat sau clinică din oraș și județ, dar și de specialități deficitare sau care sunt suprasolicitate. Plusul nostru mai constă și în faptul că aducem specialiști de elită din afara Bacăului, de la spitale sau clinici din Iași, București, iar, local, din Moinești. Iar acești specialiști vor oferi consultații și investigații pacienților noștri, aici, în această policlinică, iar dacă e nevoie de mai mult de atât, de o analiză suplimentară sau o intervenție chirurgicală, legătura directă între pacient și medic este deja făcută, iar apoi se poate ajunge, mult mai ușor, spre un centru medical sau în spitalul de stat unde acest specialist lucrează, fără alte programări prealabile. Cu alte cuvinte, Alpha Med San va apropia și mai mult pacientul de medicul specialist, din toate punctele de vedere, atât pe partea de consultații, cât și pe tratament sau o eventuală intervenție. Ulterior, acești pacienți vor putea beneficia, tot prin noi, și de îngrijiri la domiciliu, dacă este nevoie.

– Ați adus în Bacău o specialitate care ne lipsește mult: Chirurgia cardio-vasculară. Avem, prin Alpha Med San, și Medicină alternativă. Haideți să le luăm pe rând și să le explicăm.

– Avem mari specialiști de la Iași și București pe aceste două specialități care lipsesc efectiv din Bacău. Pentru o mai bună investigare și un serviciu de calitate pentru pacienți, avem și dotările necesare, Eco-Doppler performant, aparatură pentru testarea efortului, Holter EKG, utilizate în Cardiologie. Importanți sunt însă medicii specialiști cu care lucrăm. Pe toate specialitățile pe care le oferim: atât pe Cardiologie și Chirurgie generală, vasculară și cardio-vasculară, cât și pe Endocrinologie și Urologie.
Pe Medicina alternativă lucrăm cu un renumit medic din București, care are o clinică foarte cunoscută acolo, în Capitală, o clinică privată, cu internare, ce oferă servicii foarte apreciate și cu rezultate foarte bune de tratament. Foarte important este că aici, în Bacău, va fi singurul loc pe Moldova unde acest medic va oferi consultații! Deci tot noi vom fi și un centru pilot unde vom dezvolta și această ramură a medicinei.

– Vorbim, din ce îmi dau seama, de medici foarte buni și de servicii medicale de calitate…

– Așa este. Nu vrem orice în Policlinica Alpha Med San. Vrem elită. Servicii de calitate, standarde înalte, specialiști de renume.

Începem cu pași mici, dar siguri, și oferim pacienților noștri cele mai bune servicii medicale, în sistem integrat, având în spate experiența profesională, perioada de directorat la Arcadia Iași și Spitalul de Pediatrie Bacău, inclusiv expertiza dobândită la Agenția Națională de Management al Calității în Sănătate București, precum și susținerea necondiționată și valoroasă a colaboratorilor care ne-au fost totdeauna alături.
De altfel, dorim să extindem sfera serviciilor medicale în funcție de necesitățile pacienților. Calitatea asistenței medicale este de o importanță covârșitoare, motiv pentru care selecția colaboratorilor s-a făcut cu mare rigurozitate.

– Despre Psihoterapie ce ne puteți spune. Și aici am aflat că veniți cu un serviciu unic pe Bacău despre care nu s-a prea auzit. Un serviciu revoluționar, de nișă.

– Da. Este vorba despre tratamentul prin hipnoză al bolnavilor cu adicție sau dependență de alcool. Avem un cabinet special amenajat pentru astfel de ședințe, avem un specialist foarte bun din Moinești pentru această terapie. Deocamdată suntem pregătiți să oferim acest serviciu pe adicția de etilism, dar pe viitor ne gândim să ne dezvoltăm și pe alte adicții.

– Iar colaborarea va continua și se va extinde și pe alte specialități. Doriți să aduceți în Bacău și specialiști din sfera Oncologiei. Cum se va concretiza și această idee?

– Am luat legătura cu mari specialiști în Oncologie din Austria și Italia pentru a oferi pacienților șansa unei a doua opinii (second-opinion) pentru afecțiunile oncologice și, de ce nu, a le da posibilitatea să acceadă la tratamentele inovative de ultimă generație. Suntem în tratative și cu oncologi din Israel, din Turcia, care și-au manifestat interesul de colaborare. Singurul impediment ar fi doar faptul că ei nu sunt în UE.
Pe de altă parte, suntem deschiși colaborării și cu centre oncologice din România, din București, Iași, Cluj-Napoca. Ideea acestui tip de serviciu ne-a venit după ce la solicitarea unei familii din Focșani am reușit să facilităm internarea și tratarea unei fete de 16 ani diagnosticată cu o formă foarte agresivă de cancer. Cazul ne-a impresionat și am început demersurile și pentru acest tip de serviciu.

– Cum se pot accesa serviciile Alpha Med San? Se poate programa orice pacient pentru a beneficia de serviciile acestei policlinici sau vă adresați doar pacienților care sunt deja beneficiarii serviciilor de îngrijiri la domiciliu?

– Orice pacient din Bacău și din județele învecinate poate fi beneficiarul serviciilor medicale ale Policlinicii Alpha Med San. Facem programări de tip call-center de luni până inclusiv sâmbătă, prin telefon iar, în curând, chiar și online (încă mai lucrăm la site-ul oficial al policlinicii, care va fi lansat zilele acestea). Așteptăm pacienți nu numai din Bacău, ci din toată Moldova!

SPECIALITĂȚI:
Cardiologie
Chirurgie cardio-vasculară
Chirurgie generală
Chirurgie vasculară
Endocrinologie
Medicină alternativă
Psihoterapie
Urologie

PROGRAMĂRI:
De luni până sâmbătă, între orele 8.00 – 19.00 la TELEFON 0745.173.313 / FAX 0334.816.847

ADRESA:

Policlinica Alpha Med San este situată în Bacău, pe strada Vasile Alecsandri 54 bis

Deschidere oficială, în prezența unor somități din medicină

Policlinica Alpha Med San și-a deschis porțile pentru toată lumea. Inaugurarea oficială a avut loc zilele trecute, în cadrul unui eveniment de înaltă ținută, la care au participat medici și colaboratori din Iași, București, Bacău, Moinești. S-au prezentat produse farmaceutice de ultimă generație, dr. Paul Ionescu, renumit medic cardiolog, a avut și o prezentare inedită despre arterita piciorului și podologie, în care a combinat foarte frumos arta cu medicina, iar invitat special a fost academicianul Virgil Răzeșu, doctor în medicină, medic chirurg, membru al Academiei de Științe Medicale, care a lansat cu această ocazie și ultimele sale două cărți – „Trandafirul albastru” și „Viața ca o apă curgătoare”, despre care emoționant a vorbit dr. Rodica Antohi, medic de neuropsihiatrie pediatrică.
„Sunt foarte mulți cei care contestă existența medicinei private. Fac o mare greșeală, însă! Medicina de stat și medicina privată au dreptul la o existență paralelă. Ele intră în competiție și nu fac altceva decât să îmbunătățească actul medical și serviciile medicale oferite pacienților. Cu o singură condiție: ca acestea să fie aceleași, să nu existe diferențe în a practica meseria de medic!”, a spus academicianul Virgil Răzeșu, atingând un punct sensibil din sistemul de sănătate.